Виваком уведоми своите клиенти, че от 1 януари 2023 година

...
Виваком уведоми своите клиенти, че от 1 януари 2023 година
Коментари Харесай

Виваком уведоми клиентите си за промяна от 1 януари 2023 година

" Виваком " уведоми своите клиенти, че от 1 януари 2023 година влизат в действие понижение в ценовите условия на политиката за заслужено прилагане на роуминг в Европейския съюз и нарастване на квотата с мегабайти без надценка в Европейски Съюз.

Ето какво прецизират от компанията:

- Включените във Вашия тарифен план/допълнителен пакет минути към други национали мрежи, годни и за изходящи роуминг диалози в ЕС/ЕИЗ до България, в страната на престояване и в рамките ЕС/ЕИЗ, без за тях да бъде начислявана спомагателна такса. Включените във Вашия тарифен план/допълнителен пакет минути към закрепената мрежа на Vivacom могат да се употребяват и в роуминг в ЕС/ЕИЗ към закрепени мрежи. За всеки произлязъл диалог към страни от ЕС/ЕИЗ (включително България) ще се черпи от включените минути за национални повиквания към други национални мрежи (съответно закрепени или мобилни). След привършване на включените минути/или в случай че нямате такива, цената се образува според избраната в тарифния проект цена за диалог към други национални мрежи. Изходящ диалог към закрепени мрежи в страни от ЕС/ЕИЗ (включително България) ще се таксува по цена за диалог към национални закрепени мрежи. За произлязъл диалог към мобилни мрежи в страни от ЕС/ЕИЗ (включително България) се ползва цена за диалог към други национални мобилни мрежи.

- Входящи диалози в роуминг в ЕС/ЕИЗ не се таксуват.

- Включените във Вашия тарифен план/допълнителен пакет SMS към други национални мрежи ще са годни и за изходящи SMS-и в роуминг в ЕС/ЕИЗ до България, в страната на престояване и в границите на ЕС/ЕИЗ без спомагателна такса. За всеки изпратен SMS към страни от ЕС/ЕИЗ (включително България) ще се черпи от включените SMS-и към други национални мобилни мрежи. След привършване на включените в тарифния план/допълнителен пакет SMS и/или в случай че нямате такива, цената се образува според избраната в тарифния проект цена за SMS към други национални мобилни мрежи;

- Включените MB във Вашия абонаментен план/допълнителен пакет ще са годни в роуминг в страни от ЕС/ЕИЗ при следните условия: 

В случай че ползвате абонаментен план/допълнителен пакет, който включва безграничен размер от MB (без значение дали се ползва ограничаване по скорост), ползване на данни в роуминг е без спомагателна такса в размер, еднакъв на двукратния размер, който се получава след делене на дължимата месечна такса (без ДДС) за употребения абонаментен план/допълнителен пакет на контролираната оптималната цена на роуминг на едро, избрана от Европейска комисия (считано от 01 януари 2023 година 1.80 EUR/GB). След привършване на този размер се ползва спомагателна такса от 0.0042 лева./MB (с ДДС).

В случай че употребеният от Вас абонаментен план/допълнителен пакет включва MB в избран размер, при ползване на MB в роуминг се черпи от включените във Вашия план/пакет МВ, а след изчерпването им се ползва цена според употребения абонаментния проект без спомагателната такса. 

За абонаментни проекти без включени MB потребление на данни в роуминг се таксува по национална цена според употребения тарифен проект без спомагателна такса.

- Vivacom предоставя на своите клиенти опция за прилагане на  “роуминг като вкъщи "  в рамките на ЕС/ЕИЗ при съблюдаване на разпоредбите и рестриктивните мерки, заложени в политиката за заслужено прилагане

- В случай че разпоредбите на политиката за заслужено прилагане бъдат нарушени Vivacom има право да приложи надценки за прилагане на съответна контролирана роуминг услуга на дребно или по отношение на или композиция от контролирани роуминг услуги на дребно в сходство с Политиката за заслужено прилагане.

- Новите правила за прилагане на услуги в границите на Европейски Съюз не се ползват за случаите на прилагане на различни цени.

- Настоящото изменение привежда цените на Vivacom в сходство с условията на Регламент № 531/2012 и на Регламент за осъществяване 2016/2286 на Европейския парламент и на Съвета.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР