Vivacom пуска от днес 5G мрежа в центровете на всички

...
Vivacom пуска от днес 5G мрежа в центровете на всички
Коментари Харесай

Vivacom пусна 5G мрежа в 27 града в България

Vivacom пуска от през днешния ден 5G мрежа в центровете на всички 27 регионални града в България, оповестиха от компанията. Мрежата е основана посредством метода DSS, който разрешава на операторите да употребяват свободните честоти от съществуващата 4G мрежа. Подобна 5G мрежа построиха към този момент и Swisscom, Play, Vodafone, Verizon и AT&T.

Динамичното шерване на спектъра (DSS) се счита за първата стъпка към 5G мрежите, чието създаване в Европа се забави доста поради пандемията.

Всеки клиент на Vivacom с устройство, което поддържа 5G, ще може да тества мрежата гратис до края на годината. Потребителите ще получат и бонус от 30 хиляди MB месечно.

" Като идващ стадий Vivacom ще продължи да работи за разширение на покритието и повишение на скоростите на 5G, в това число ще взе участие в бъдещите търгове за нов честотен набор ", разясняват от компанията.

Провеждането на самите търгове в България също се забави поради пандемията и все още няма изясненост по кое време ще се случат те.

От компанията не показват какви са оптималните скорости в новата мрежа, само че проби в мрежата на AT&T в Съединени американски щати не дават мотиви за оптимизъм към този момент.
 А1 сподели 5G робот в София
А1 сподели 5G робот в София

Той може да бъде забелязан в магазина на оператора в Mall of Sofia

Какво е DSS?

DSS трансформира радикално метода, по който безжичните мрежи могат да бъдат надградени до напълно ново потомство технология, изясняват от Vivacom. При прекосяването от 3G към 4G да вземем за пример, операторите трябваше да резервират сериозна част от честотния набор особено за клиентите на новата технология, даже те да са нищожен брой.

Софтуер-базираната DSS технология разрешава разпределянето на спектъра да става динамично - консуматори и на 4G, и на 5G могат да употребяват една и съща периодичност, съгласно съответната нужда от скорост и потенциал. Това ще обезпечи равномерен преход към пълноценна 5G технология, основан на потребностите на потребителите и непрестанно растящия брой 5G устройства и приложения. Съвместното потребление на спектъра разрешава бързо въвеждане на 5G технология на всички места, където към този момент има построена 4G мрежа.
 Vivacom към този момент публично има нов притежател
Vivacom към този момент публично има нов притежател

United Group закупи телекомът в договорка за 1,2 милиарда евро

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР