Витте Аутомотив България ЕООД, AMK Задвижваща и управляваща техника ЕООД

...
Витте Аутомотив България ЕООД, AMK Задвижваща и управляваща техника ЕООД
Коментари Харесай

Четири компании взеха наградите на германската икономика

Витте Аутомотив България " ЕООД, " AMK Задвижваща и ръководеща техника " ЕООД, " Лидл България " ЕООД енд КО.КД и " Елпром Троян " ЕООД са тазгодишните носители на Наградата на Германската стопанска система в България.

Наградите се връчват за 14 път от Германо-Българската индустриално-търговска камара и са в четири категории – огромно дружество, малко и приблизително дружество, корпоративна обществена отговорност и нововъведения. Общо 32 бяха номинираните предприятия.

" Германия е била, е и ще бъде наш стратегически сътрудник и в стопански, и в политически проект ", съобщи президентът Румен Радев, който беше посетител на церемонията. Той посочи ролята на немски бизнес в България за построяването на по-успешен модел за развиване на стопанска система, на бизнес връзки, на връзки сред стопанска система и държавни институции и на първо място модел на мислене, който се предава на младите българи.

Заместник основният шеф на Асоциацията на немските индустриално-търговски камари доктор Ахим Деркс прикани за бистрота при публичните поръчки, повишение успеваемостта на администрацията и създаване на по-благоприятна за вложителите правосъдна система. " Искаме България да е добре. Тя е значим стопански сътрудник за България ", сподели той и добави, че съдействието сред страните членки на Европейски Съюз е доста значимо, а българо-германските стопански връзки са образец за следването на обща цел. Деркс си пожела повече вложения в двете направления, като уточни, че размерът на немските вложенията в България сега изостава от капацитета на страната, а българските вложения в Германия са постоянно добре пристигнали.

Кои са наградените

Наградата в категория " Голямо дружество " завоюва " Витте Аутомотив България " ЕООД . Компанията със седалище в Русе е водач в производството на затварящи и заключващи механизми и системи за достъп в автомобилната промишленост. " Витте аутомотив " стартира активността си в България през август 2008 година и до момента са вложени над 20 млн. евро. През предходната година компанията взема решение за създаване на уголемение, което би трябвало да бъде приключено до края на 2018 година

В категория " Голямо дружество " второ място зае " ТЕД БЕД " ЕАД. " Фесто произвеждане " ЕООД е на трето място.

В категория " Малко и приблизително дружество " Наградата на Германската стопанска система получи " АМК задвижваща и ръководеща техника " ЕООД . Компанията в Габрово има оборот от 4.35 млн. евро за 2017 година (с 34% повече по отношение на 2016 г.). Причина за разширението на индустриалните мощности е стартирането на серийно произвеждане за нов немски клиент. 95% от годишния оборот на компанията се осъществя посредством клиенти в Германия и Словения. " АМК България " разполага с развоен отдел, работещ върху новаторски планове за индустриален програмен продукт и хардуер, част от тях се отнасят за Индустрия 4.0 и съставляват значима част от портфолиото на " АМК Германия ". В момента във компанията работят 135 индивида (с 12% повече по отношение на 2016 г.). През 2018 година компания " АМК " ще означи своя 20-годишен празник.

В категорията " Малко и приблизително дружество " второ място зае " Интрама инвест " ЕООД, а трето - " Нухелт " АД.

В категорията " Корпоративна обществена отговорност " наградата отиде при " Лидл България " ЕООД енд КО.КД .
С помощта на своите клиенти компанията събира фонд в размер на 252 741 лв. за обществено значими планове в следните 4 области: обучение, околна среда, просвета и историческо завещание и здравословен метод на живот. Инициативата " Lidl за твоето дете " включва действия в региона на здравословното и уравновесеното хранене, дейния метод на живот, образованието и развиването на гении. " Дай късмет на Балканката " е дългогодишна обществено виновна самодейност на " Лидл България ", която отразява цялостната политика на компанията за стабилно развиване и запазване на околната среда. Инициативата " Зелена линия Витоша " отразява уговорката към грижата за природата.

В категорията " Корпоративна обществена отговорност " журито отреди второ място на " Фесто произвоство " ЕООД, а трето – на " БГО Медия " ООД.

За " Иновации " премията взе " Елпром Троян " ЕООД . Електромоторният цех е водач в производството на необятна гама асинхронни еднофазни и трифазни електромотори. Мобилната софтуерна лаборатория, разработка на " Елпром Троян " - " Интелигентен Дигитален Мониторинг " ( " SMART digital monitoring " ) може да бъде сложена като приложение към всеки електромотор, с цел да бъдат следени в действително време всички съществени параметри на мотора на равнище лаборатория с цялата произлизаща от това точност и акуратност. Използването на тази самостоятелна лаборатория разрешава непрестанно наблюдаване на работата на електромотора когато и да е, колкото и отдалeчен да е той, в каквато и среда да се намира.

В категорията " Иновации " журито отреди второ място на " Нухелт " АД, а третото място е за " Лидл България ".

Победителите са избрани от жури с присъединяване на камарата, министерствата на стопанската система и на външните работи, СУ " Св. Климент Охридски ", Industry Watch, Института за пазарна стопанска система, Института за икономическа политика.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР