Вицешампионът на България по баскетбол при дамите Монтана 2003 спечели

...
Вицешампионът на България по баскетбол при дамите Монтана 2003 спечели
Коментари Харесай

Монтана приключи с победа груповата фаза в Адриатическата лига

Вицешампионът на България по баскетбол при дамите Монтана 2003 завоюва последния си мач от група " В " на Адриатическата лига. У дома баскетболистките на Стефан Михайлов се постановиха с 96:74 (37:20, 29:20, 12:17, 18:17).

С триумфа Монтана си подсигурява третото място в групата, което бе значимо, тъй като в идващия стадий на шампионата - Суперлигата, за който се класират първите 4 тима от всяка от двете предварителни групи, се зачитат резултатите от първата фаза. Монтана стартира чудесно срещата, като още в първата четвърт българският тим осъществя впечатляващите 37 точки, а след нови 29 във втората четвърт Монтана поведе с 66:40 на почивката.

През второто полувреме Монтана понижи оборотите, а Михайлов даде късмет на повече състезателки да запишат игрови минути, само че все пак преднината на българския отбор не бе застрашена по никакъв метод. Най-резултатна за Монтана с 12 точки бе Цветомира Шаренкапова. Виктория Стойчева и Мария Желязкова означиха по още 11, а с 10 останаха Радостина Димитрова и Дебора Филипова.

За Рагуша Йосипа Жовко означи 23 точки, до момента в който още 3 състезателки вкараха по 12. Рагуша приключва група " В " на последното шесто място с 1 победа и 9 загуби.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР