Вицепрезидентката на САЩ Камала Харис заяви, че Северна Корея ще

...
Вицепрезидентката на САЩ Камала Харис заяви, че Северна Корея ще
Коментари Харесай

Камала Харис нарече военната взаимопощ на Северна Корея с Русия огромна грешка

Вицепрезидентката на Съединени американски щати Камала Харис съобщи, че Северна Корея ще направи " голяма неточност ", в случай че обменя военна помощ с Русия за войната в Украйна, предадоха Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Харис, която бе в Индонезия за срещите на върха по линия на Асоциацията на страните от Югоизточна Азия (АСЕАН) тази седмица, съобщи в изявление за телевизия Си Би Ес, че би било знак на обезсърчение Русия да търси помощ от изолираната Северна Корея и този ход ще изолира още повече в бъдеще и двете страни.

" Мисля, че това би било голяма неточност. Самата концепция, че те ще доставят муниции за тази цел, е - и ще бъде - голяма неточност. Аз съм твърдо уверена, че и двете страни ще се слагат в още по-голяма изолираност ", декларира Харис.

В последните дни представители на Съединени американски щати предизвестиха, че договарянията за оръжие сред Русия и Северна Корея интензивно напредват, като в това време съгласно информации от Северна Корея държавният началник Ким Чен-ун възнамерява да пътува до Русия този месец, с цел да се срещне с президента Владимир Путин и да разиска с него доставката на оръжия за Москва за военните й цели.

" Пределно ясно е, че Русия е извънредно обезверена. Тя към този момент претърпя стратегическо проваляне. Само помислете - първоначално преди година и половина наблюдаващите споделяха, че всичко ще свърши за няколко дни. Добре, само че украинците още се борят ", споделя Харис пред Си Би Ес.

Във вторник съветникът по националната сигурност към Белия дом Джейк Съливан предизвести Ким Чен-ун, че неговата страна ще носи отговорността за снабдяването на Русия с оръжия за войната с Украйна.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР