Вицепрезидентката на САЩ Камала Харис си осигури официално номинацията за

...
Вицепрезидентката на САЩ Камала Харис си осигури официално номинацията за
Коментари Харесай

Камала Харис си осигури официално номинацията на демократите за кандидат за президент

Вицепрезидентката на Съединени американски щати Камала Харис си обезпечи публично номинацията за претендент за президент на Демократическата партия, означават АП и Агенция Франс Прес.
Това стана близо две седмици, откакто президентът на Съединени американски щати Джо Байдън разгласи, че се отдръпва от конкуренцията, напомня Българска телеграфна агенция.

Номинацията на Харис стана публична след петдневно онлайн гласоподаване от страна на делегатите, които ще вземат участие по-късно през месеца в националния партиен конгрес на демократите в Чикаго. Гласуването завърши през вчерашния ден вечерта.
Харис си е осигурила нужната поддръжка от страна на 1976 делегати на конгреса - нужния й предел за превъзмогване за продобиване публично на номинацията за претендент за президент на демократите.
Днес следва нов стадий. Камала Харис ще разгласи най-сетне кой ще бъде нейният претендент за вицепрезидент.
 
След като го направи, още довечера се чака този човек да се появи с нея на  избирателен протест във Филаделфия, в щата Пенсилвания, отбелязва Агенция Франс Прес. След това двамата ще обиколят още няколко основни щата до събота.

Засега любимец за позицията на претендент за вицепрезидент на Хари е 51-годишният Джош Шапиро, който е губернатор на щата Пенсилвания. В листата попадат и Тим Уолц, губернатор на Минесота, и Марк Кели, някогашен астронавт, станал сенатор от Аризона. Споменават се и имената на Анди Бишър, губернатор на Кентъки и на сегашния министър на превоза Пийт Бутиджидж.

Същевременно в същите щати, в които ще стартират обиколка Харис и нейният претендент за вицепрезидент, ще пътува и претендентът за вицепрезидент на републиканеца Доналд Тръмп - Джей Ди Ванс.

Самият Тръмп напоследък упреква Харис, че е отговорна за миграционната рецесия в Съединени американски щати. Миналата седмица той я упрекна и, че тя се афишира за чернокожа от политическа прозорливост. Бащата на Харис е от Ямайка, а майка ѝ е от Индия. Вчера Тръмп упрекна Харис, че е отговорна и за проблемите на тържищата в Съединени американски щати.

Харис пък води акция в отбрана на абортите и постоянно задава въпроса дали хората в Съединени американски щати желаят да живеят в една свободна и правова страна, или в една страна на хаоса, на страха и на омразата, визирайки че второто ще се случи, в случай че за президент бъде определен Тръмп.
Инфо: БНР

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР