Вицепрезидентката Камала Харис ще води делегацията на САЩ на държавното

...
Вицепрезидентката Камала Харис ще води делегацията на САЩ на държавното
Коментари Харесай

Харис ще води делегацията на САЩ в Япония за погребението на Абе

Вицепрезидентката Камала Харис ще води делегацията на Съединени американски щати на държавното заравяне на някогашния японски министър-председател Шиндзо Абе по-късно този месец, съобщи Асошиейтед прес, базирайки се на Белия дом.

По време на пътуването си от 25 до 29 септември Харис ще посети и Южна Корея.

Белият дом съобщи, че " визитата ѝ ще уважи наследството на министър-председателя Абе и ще подчертае значимостта на неговото водачество в отстояването на съюза сред Съединените щати и Япония и в напредъка на един свободен и отворен Индо-Тихоокеански район ".

Пътуването ще бъде първото публично посещаване на Харис в двете страни след встъпването ѝ в служба предходната година. Тя ще се срещне с висши държавни чиновници и водачи на гражданското общество, а Белият дом съобщи, че по време на пътуването си вицепрезидентката ще разиска тематики, свързани с икономическите и комерсиалните ползи, както и сигурността.

Абе беше убит през юли на улица в Западна Япония от мъж, който откри огън по него в тил, до момента в който политикът произнасяше предизборна тирада, напомня АП. Шестдесет и седем годишният Абе беше най-дълго служилият водач на Япония, когато подаде оставка през 2020 година.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР