Вицепрезидентката Илияна Йотова днес поиска оставката на министър-председателя Николай Денков.

...
Вицепрезидентката Илияна Йотова днес поиска оставката на министър-председателя Николай Денков.
Коментари Харесай

Йотова поиска оставката на Денков

Вицепрезидентката Илияна Йотова през днешния ден изиска оставката на министър-председателя Николай Денков. Причината - вчерашната му имитация в радио изявление, че зърнопроизводителите се държат като " терористи ".

" Това да наречеш производителите на зърно в България зърнари и да ги определиш като терористична организация е за оставка, по този начин се прави в цивилизована страна, това е честен акт ", сподели Йотова в изявление за Българска национална телевизия.

Тя добави, че " има насъскване на производители против преработватели " и че би трябвало да има " консенсусен вид посредством разговор и прелиминарен разбор " да се вземат решение несъгласията сред държавното управление и сектора.

" Играят си със земеделския министър като пинг-понг, аз в случай че бях на негово място щях да се отдръпва ", добави вицепрезидентът.

В изявление през вчерашния ден Денков съобщи:

" В последните два дни те (зърнопроизводителите - б.р.) започнаха да се държат като терористи. Използват подправени причини, слагат претенции неотложно да се случи това, в случай че не го извършите, ние ще блокираме страната, аз с терористи не договарям. Аз чакам да дойдат на масата и да преговаряме всъщност. "
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР