Вицепрезидентът разговаря на Дондуков“ 2 с Кристина де Бройн, представител

...
Вицепрезидентът разговаря на Дондуков“ 2 с Кристина де Бройн, представител
Коментари Харесай

Вицепрезидентът разговаря с представителите на УНИЦЕФ и ВКБООН в България

Вицепрезидентът беседва на „ Дондуков “ 2 с Кристина де Бройн, представител в България на Детския фонд на Организация на обединените нации (УНИЦЕФ), и със Седа Кузуджу, представител в България на Върховния комисариат за бежанците на Организация на обединените нации (ВКБООН).

Акцент на срещата бяха провокациите, свързани с бежанската рецесия. „ Бежанската и мигрантската рецесия не трябва да слизат от дневния ред при всяко мъртвило на мигрантските потоци и след това да търсим незабавни решения в спешни обстановки “, уточни вицепрезидентът Йотова и посочи неуреденото към този момент осма година европейско законодателство за убежището и миграцията, което да хармонизира дейностите на страните членки. „ Когато липсват навременни решения, се ускоряват популистките и националистическите настроения и се подтиква политиката на отменяне “, съобщи.

Сред главните тематики на диалога бяха и проблемите пред непридружените деца бежанци, чийто брой бележи сериозен растеж от началото на годината. Значително са се нараснали и дамите, търсещи протекция.

Фокус на срещата бяха и провокациите за даване на уроци по български език на бежанци. Общо беше мнението, че езикът е основен детайл и първа стъпка в процеса на интеграция.

Обсъдена беше нуждата от по-добра съгласуваност по въпросите за бежанците и мигрантите сред институциите в България и неправителствения бранш.

На срещата бяха начертани направления за взаимни действия сред вицепрезидента и УНИЦЕФ и ВКБООН. Кристина де Бройн и Седа Кузуджу благодари на за концепциите и поддръжката.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР