Вицепрезидентът откри новата учебна година в Основно училище "Христо Ботев"

...
Вицепрезидентът откри новата учебна година в Основно училище "Христо Ботев"
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Йотова откри учебната година в село Добромирка

Вицепрезидентът откри новата образователна година в Основно учебно заведение "Христо Ботев " в село Добромирка, община Севлиево. В изискванията на зараза от COVID-19 селото посреща първия образователен ден без вода и без покритие на мобилните оператори, оповестиха от президентския прессекретариат.

С голям възторг и отдаденост учителите и шефът Йорданка Георгиева възпитават и образоват 45-те възпитаници, които са с невисок обществен статус и усложнения при образованието. Г-жа Георгиева показа компликациите в процеса на отдалечено образование. Поради неналичието на електронни устройства осемте учители, двама от които са и посредници, са разнасяли в месеците на карантина по домовете на децата листове със задания. "Въпреки компликациите се опитваме да се оправяме. Нямаме отпаднали възпитаници. Имаме и разнообразни занимания по ползи ", съобщи шефът. Вицепрезидентът Йотова акцентира, че в тези условия отдалеченото образование е безусловно неприложимо.





Книги на български създатели на издателство "Захарий Стоянов " подари на учебното заведение. Друг нехарактерен подарък учениците получиха за първия образователен ден – вода. От 30 години село Добромирка, което се намира в центъра на България, има проблем с водоснабдяването. По думите на жителите на селото през годините от страна на локалните управляващи получават единствено обещания за разрешаване на казуса, само че без действителен резултат.

Село Добромирка, в което живеят малко над 600 души, е откъснато от света, няма и обикновено покритие на мобилните оператори, липсва непрекъсната здравна грижа и полиция. На този декор има функциониращи учебно заведение и детска градина, читалище, както и дом за възрастни хора.



Вицепрезидентът пое ангажимент да потърси виновните институции за разрешаването на проблемите.

Всяко българско дете заслужава еднакъв старт в живота, а той стартира с достъпа до обучение. Това съобщи на тържеството за откриването на новата образователна година. На учениците вицепрезидентът пожела да бъдат здрави, усърдни и упорити, а на учителите – сили и кураж. На родителите благодари за поддръжката и любовта, без които задачата на учителя не би била допустима.



Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР