Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс

...
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс
Коментари Харесай

Вицепрезидентът Майк Пенс ще оглави делегацията на САЩ на Олимпиадата в Пьончан


Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс ще оглави американската делегация на Зимните олимпийски игри в южнокорейския град Пьончан идния месец, заяви върховен представител на Белия дом, представен от Ройтерс.

По време на пътуването си Пенс ще посети също Аляска и Япония. Вицепрезидентът на Съединени американски щати ще направи обзор на системата за защита против междуконтинентални балистични ракети (МКБР) и ще удостовери за следващ път пред японските и южнокорейските водачи, че Съединени американски щати са напълно ангажирани със стабилността в района, уточни цитираният представител на Белия дом.

Зимната олимпиада в Пьончан, която се открива на 9 февруари, ще се състои на фона на ескалация на напрежението на Корейския полуостров поради севернокорейските нуклеарни опити и размяната на остри изявления сред американския президент Доналд Тръмп и севернокорейския началник Ким Чен-ун, отбелязва Ройтерс.

Северна Корея ще изпрати на Олимпиадата високопоставени представители, спортисти и мажоретки, разгласи през вчерашния ден върховен южнокорейски чиновник.

Държавният департамент на Съединени американски щати сподели, че за момента няма каквито и да било проекти за среща на американската делегация с тази на КНДР.

Американският сенатор републиканец Линдзи Греъм съобщи, че е срещу поканата севернокорейска делегация да участва на игрите.

" Нямам нищо срещу договарянията със Северна Корея, само че в действителност съм съществено смутен от легитимирането на най-варваския водач на планетата ", написа Греъм през вчерашния ден в Туитър.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР