Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс призова днес страните от НАТО

...
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс призова днес страните от НАТО
Коментари Харесай

САЩ: Не можем да гарантираме мира на Запад, ако наши съюзници зависят от Изтока

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс прикани през днешния ден страните от НАТО да дават повече пари за защита. Съединени американски щати не могат да стоят безучастно, до момента в който съдружници от Алианса купуват оръжия от изток, съобщи още Пенс в изявлението си на Мюнхенската конференция по сигурността, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

" Ние няма просто да гледаме по какъв начин наши съдружници купуват оръжие от наши съперници ", предизвести вицепрезидентът на Съединени американски щати, представен от ТАСС.

" Няма да можем да подсигуряваме мира на Запад, в случай че наши съдружници зависят от Изтока ", акцентира Пенс.

Вицепрезидентът на Съединени американски щати прикани също така Европейски Съюз да признае ръководителя на венецуелския парламент Хуан Гуайдо за " единствения законен президент на Венецуела ".

Пенс насочи своя зов не просто към обособените страни членки на Европейския съюз, а към блока като цяло, означи Ройтерс.

Гуайдо, който се самопровъзгласи за президент на Венецуела и бе подсилен от Съединените щати и други страни, заслужава " останалата част на света " да го признае, сподели вицепрезидентът на Съединени американски щати. Той назова венецуелския президент Николас Мадуро " деспот, който би трябвало да се отдръпна ".

Пенс настоя европейските страни да се отдръпват от нуклеарното съглашение с Иран и да се отнесат съществено към опасността, каквато съставлява потреблението на телекомуникационни уреди, доставяни от китайската компания Хуавей (Huawei), означи АП.

Съединени американски щати ще продължат да преследват " останалите джихадисти от " Ислямска страна " макар идното евакуиране на техните военни елементи от Сирия, съобщи Пенс на конференцията в Мюнхен, представен от Агенция Франс Прес.

" Съединени американски щати ще запазят мощно наличие в региона и ще продължат да преследват останките от " Ислямска страна " на всички места и постоянно, когато си подадат мръсната глава ", съобщи Пенс на форума в Мюнхен.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР