Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс призова днес ООН да анулира

...
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс призова днес ООН да анулира
Коментари Харесай

Вицепрезидентът на САЩ поиска ООН да признае Хуан Гуайдо като законния лидер на Венецуела

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс прикани през днешния ден Организация на обединените нации да анулира пълномощията на посланика на държавното управление на президента Николас Мадуро и да признае Хуан Гуайдо за законен водач на Венецуела, съобщи Ройтерс.

Пенс съобщи, че Съединени американски щати са изготвили резолюция за признание на Гуайдо за президент на Венецуела и прикани всички страни да я поддържат.

"Дойде моментът Организация на обединените нации да признае краткотрайния президент Хуан Гуайдо за законния президент на Венецуела и да даде място на негов представител в организацията ", съобщи Майк Пенс в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.

Дипломати обявиха, че е малко евентуално Вашингтон да получи нужната поддръжка, с цел да бъде призната сходна мярка. Пенс не посочи дали резолюцията ще бъде импортирана в 15-членния Съвет за сигурност или в Общото заседание на Организация на обединените нации, където Русия и Китай, подкрепящи Мадуро, нямат право на несъгласие.

Пенс се обърна към участващия в съвещанието дипломат на Венецуела Самуил Монкада и сподели, че той не би трябвало да е в залата, а би трябвало да се върне във Венецуела и да каже на Мадуро, че му е време да се отдръпна.

Американският вицепрезидент съобщи, че Съединени американски щати ще продължат да оказват дипломатически и стопански напън за кротичък преход към народна власт във Венецуела, само че добави, че "всички разновидности са вероятни ".

Руският представител в Организация на обединените нации Василий Небензя съобщи, че днешното съвещание е следващ епизод от фронталната офанзива против Каракас, съобщи ТАСС. Това, което се случва в Съвета за сигурност, за жалост е единствено следващият епизод от фронталната офанзива, на която е подложен формален Каракас и елементарните венецуелци ", съобщи той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР