Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс призова днес Европейския съюз да

...
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс призова днес Европейския съюз да
Коментари Харесай

Вицепрезидентът на САЩ призова ЕС да преговаря с добра воля за Брекзит 

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс прикани през днешния ден Европейския съюз да договаря с благосклонност за Брекзит, съобщи Ройтерс. Пенс насочи този зов по време на аудиенция в Република Ирландия.

Според вицепрезидента на Съединени американски щати Европейски Съюз и английският министър председател Борис Джонсън би трябвало да реализират съглашение, спазващо суверенитета на Англия.

"Съединените щати поддържат решението на Англия да напусне Европейския съюз, само че също по този начин си даваме сметка за неповторимите провокации на вашата граница и ви убеждавам, че ще продължим да насърчаваме Англия и Ирландия да реализират договорка за Брекзит, която да е в унисон със Споразумението от Разпети петък ", сподели Пенс на взаимна конференция с ирландския министър председател Лио Варадкар.

"С наближаването на крайния период за Брекзит обаче призоваваме Ирландия и Европейският съюз да договарят с благосклонност с премиера Борис Джонсън и да работят за постигането на съглашение, което съблюдава английския суверенитет и свежда до най-малко усложненията за търговията ", посочи вицепрезидентът на Съединени американски щати.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР