Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс обвини Китай, че ограничава правата

...
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс обвини Китай, че ограничава правата
Коментари Харесай

Майк Пенс разкритикува Китай

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс упрекна Китай, че лимитира правата и свободите в Хонконг, само че в същото време акцентира, че Вашингтон не се стреми към борба с Пекин, съобщи Ройтерс.

Пенс изрази рецензиите си малко преди започващия на следващия ден нов кръг договаряния с Китай за решение на комерсиалната война сред двете най-големи международни стопански системи. "Америка и нейните водачи повече няма да се надяват, че единствено икономическият ангажимент ще преобрази властническото ръководство на комунистически Китай в свободно и отворено общество, което почита частната благосъстоятелност, върховенството на закона и интернационалните търговски правила ", сподели Пенс.

Той в същото време акцентира, че "САЩ не се стремят да обуздаят развиването на Китай. Искаме градивни връзки с водачите на Китай ", сподели Пенс и прикани Китай "да се възползва от този неповторим исторически миг, с цел да стартира начисто, като постави завършек на комерсиалните практики, които прекомерно дълго ас ощетявали американците ", съобщи Пенс.

В речта, в която произнесе във Вашингтон и в която насочи рецензиите към Китай, Пенс загатна и северноамериканската баскетболна лига - Ен Би Ей, за която съобщи, че се държи като филиал на властническия режим в Пекин, съобщи Българска телеграфна агенция, цитирайки Агенция Франс Прес. "Някои от най-големите играчи и притежатели на Ен Би Ей, които упражняват всекидневно правото си да подлагат на критика нашата страна, онемяват, когато става дума за правата и свободите на други нации. Заставайки на страната на Китайската комунистическа партия и заглушавайки свободата на словото, Ен Би Ей се държи като 100-процентен филиал на един властнически режим ", добави той.

От към три седмици има рецесия сред Китай и Ен Би Ей, обвързвана с туит на Дарил Мори, генералния управител на Хюстън рокетс в поддръжка на протестиращите в Хонконг. В началото тази рецесия Ен Би Ей излезе с официално съобщение, в което изрази надълбоко отчаяние от неуместните изявления на Мори. Американски национални избраници тогава разкритикуваха Ен Би Ей, тъй като с това изказване изглеждаше, че тя отдава право на Пекин. В резултат на полемичния туит китайските компании прекратиха спонсорството си и договарянията с Ен Би Ей за правата за разпространяване на мачовете. Китайската държавна телевизия не излъчи във вторник първите мачове в новия баскетболен сезон в Северна Америка, което е извънредно събитие в Китай, където има доста почитатели на Ен Би Ей.

В речта си Пенс разкритикува и компанията за спортни дрехи Найки, която, по думите му се представяла за бранител, на обществената правдивост, само че когато ставало дума за Хонконг, предпочитала да не помни за общественото си схващане. Той засяга това, че Найки изтегли от магазините си артикули с марката на Хюстън рокетс след туита на генералния управител на тима.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР