Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс е провел телефонен разговор по

...
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс е провел телефонен разговор по
Коментари Харесай

Майк Пенс позвъни на Камала Харис за предаването на властта

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс е провел телефонен диалог по своя самодейност с определената за негова приемничка на поста Камала Харис, предадоха интернационалните организации.
Пенс се обади на Харис да я поздрави и да й предложи съдействие преди предаването на властта, сподели осведомен източник. Този диалог е в контрастност с връзките сред президента републиканец Доналд Тръмп и демократа Джо Байдън, който ще заеме поста му в сряда, отбелязва Агенция Франс Прес. Броени дни преди церемонията по встъпването на Байдън в служба, Тръмп още не го е поздравил за изборната му победа през ноември.
По-рано през днешния ден добре информиран източник сподели, че 45-ият президент на Съединени американски щати има намерение да отпътува от Вашингтон сутринта преди церемонията по полагането на клетва от 46-ия, оповестява Българска телеграфна агенция.
Телефонният диалог сред Пенс и Харис е контактът на най-високо ниво досега сред сегашната и бъдещата администрация на Белия дом, отбелязва ДПА.
В. " Ню Йорк таймс " даже загатва за допустима среща сред Пенс и Харис преди 20 януари. Тръмп нарушава традицията, като още не е разговарял с Байдън. Пенс счита да бъде на церемонията по встъпване в служба на новия президент, а Тръмп няма да участва.
За финален път жив президент на Съединени американски щати не е участвал на встъпването в служба на своя правоприемник през 1869 година, напомня ДПА. Тогава Андрю Джонсън не отива на церемонията по полагане на клетва от Юлисис Грант. Преди това оттеглящ се президент на Съединени американски щати не е участвал на встъпването в служба на своя правоприемник два пъти.
 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР