Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс Джон Лернър, съветник по националната

...
Вицепрезидентът на САЩ Майк Пенс Джон Лернър, съветник по националната
Коментари Харесай

Съветник на вицепрезидента на САЩ подаде оставка два дни след като бе назначен


Вицепрезидентът на Съединени американски щати Майк Пенс

Джон Лернър, консултант по националната сигурност на вицепрезидента на Съединени американски щати Майк Пенс, подаде оставка нощес, единствено два дни след формалното си назначение на поста заради скандал в Белия дом, който излезе на първите страници на вестниците, съобщи Ройтерс, като цитира чиновник на Белия дом.

Назначението на Лернър в екипа на Пенс беше едно от най-краткотрайните в Белия дом, прочут с честата промяна на чиновниците. Това е първият сходен случай, засягащ вицепрезидента Пенс, който се старае да не бъде замесван в споровете.

В петък канцеларията на вицепрезидента разгласи, че Джон Лернър, почитан асистент на непрекъснатата представителка на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ники Хейли, е назначен за основен консултант на Пенс по външнополитическите въпроси. В неделя вечерта канцеларията заяви, че той е подал оставка.

В петък, до момента в който Пенс и високопоставените му съветници били на осемчасов полет до Перу за срещата на върха на двете Америки, президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп бил осведомен неправилно, че Лернър е член на придвижването " Никога Тръмп " - републиканци, които се опълчват на президента. На вътрешнопартийните избори за установяване на претендента на Републиканската партия Лернър поддържа Марко Рубио.

Пенс се обадил по телефона на Тръмп и понижил напрежението, оповестява служителят на Белия дом. Кратката драма доближи до обществеността през вчерашния ден, откакто американският новинарски портал Аксиос заяви, че Тръмп в началото наредил на началника на канцеларията си Джон Кели да го уволни и попитал за какво Пенс го е избрал.

След това в неделя вечерта Лернър предложил да подаде оставка, " с цел да понижи до най-малко споровете и вътрешните драми ", оповестява служителят на Белия дом. Пенс решил, че това е най-хубавият вид.

Лернър се връща на работа при Хейли.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР