Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис ще се срещне с министър-председателите

...
Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис ще се срещне с министър-председателите
Коментари Харесай

Камала Харис ще има среща с премиерите на Финландия и Швеция за членството в НАТО

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис ще се срещне с министър-председателите на Финландия и Швеция, с цел да обсъдят процедурата за присъединение към НАТО. Това оповестява Ройтерс, базирайки се на формален представител на Белия дом.

Отбелязва се, че полемиката ще се организира в границите на Мюнхенската конференция по сигурността. Харис също би трябвало да се срещне с немския канцлер Олаф Шолц, английския министър председател Риши Сунак и френския президент Еманюел Макрон по време на визитата си в Германия.

Ройтерс прецизира, че дневният ред на конференцията в Мюнхен ще включва утвърждението на участието на Финландия и Швеция в НАТО, връзките на членовете на алианса с Китай, както и военната поддръжка за Украйна. „ Вицепрезидентът ще разиска идващите ни стъпки за поддръжка на Украйна на бойното поле “, споделя източникът на организацията.Освен това генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг ще разиска на 16 февруари ратификацията от страна на Турция на участието на Финландия и Швеция в блока. Столтенберг сподели още, че НАТО ще ускори поддръжката за отбранителния капацитет на Грузия и Молдова.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР