Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис ще пътува до Полша и

...
Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис ще пътува до Полша и
Коментари Харесай

Камала Харис ще посети Полша и Румъния

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис ще пътува до Полша и Румъния идната седмица, съобщи БНР. Визитата идва след нахлуването на Русия в Украйна, защото Съединени американски щати се стремят да покажат поддръжка за Украйна и за американските източноевропейски съдружници от НАТО.

" Нейното посещаване ще показва силата и единството на НАТО и поддръжката на Съединени американски щати за съдружниците от източния фланг на НАТО в лицето на съветската експанзия. То също по този начин ще подчертае нашите групови старания да подкрепим народа на Украйна “, се показва в изказване, оповестено от Белия дом.

" По време на срещите си с водачите на Полша и Румъния, вицепрезидентът ще ускори нашата тясна съгласуваност в отговор на непредизвиканото и безпричинно навлизане на Русия в Украйна. Те ще обсъдят нашата продължаваща поддръжка за народа на Украйна посредством сигурност, икономическа и филантропична помощ и нашата решителност да наложим тежки стопански последствия за Русия и тези, които са съучастници в съветската инвазия. Срещите на вицепрезидента ще се концентрират и върху това по какъв начин Съединените щати могат в допълнение да поддържат съседите на Украйна, защото те посрещат и се грижат за бежанци, бягащи от принуждение ", се показва в прессъобщението на Белия дом.

Камала Харис ще замине за Европа на 9 март и ще се върне в Съединени американски щати на 11 март.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР