Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис официално даде старт на предизборната

...
Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис официално даде старт на предизборната
Коментари Харесай

Камала Харис има пет слаби места

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис публично даде старт на предизборната си акция. Основният конкурент, претендентът на Републиканската партия Доналд Тръмп, към този момент A даде прякора „ лъжлива Камала “. В реалност склонността да се лъже обществено е грях на Тръмп, а не на Харис. Тя има други недостатъци. Но има и мощни, от които Тръмп се опасява.

Камала Харис към момента не е формален претендент за президент от Демократическата партия на Съединени американски щати, само че източници твърдят, че всичко е на линия, делегатите са обработени и има кворум. Любимката на „ магаретата “ (това не е засегнатост, а партиен знак на демократите) към този момент е благословена от някогашния президент Барак Обама – основната звезда и честен престиж на демократите, а от в края на юли страната ще знае името на новия претендент за вицепрезидент. „ Настроението е бойно, Доналд Тръмп няма да мине “, като че ли оповестяват от място.

Реално изходът от акцията към момента е непредсказуем. То ще се дефинира от десетки, най-много стотици хиляди хора в седем или осем „ клатещи се “ щата, като техният избор ще пристигна по-късно и ще зависи от доста фактори, в това число положението на стопанската система на Съединени американски щати към деня на гласуването на 5 ноември.

Но към този момент е ясно: Харис е доста по-труден съперник за Тръмп от Джо Байдън, въпреки и вероятен (за разлика от Байдън, в случай че беше с 20 години по-млад). А Тръмп наподобява се опасява от Харис - даже направи крачка обратно, с цел да ускори позициите си.

Предполагаше се, че дебатът сред тях ще се организира съгласно авансово утвърждения график на дебатите сред Тръмп и Байдън. Сега републиканците желаят да реалокират словесния дуел със седмица напред (за 17 септември) и на друга телевизия - “Фокс Нюз ”, най-лоялната към Тръмп (единствената лоялна, в случай че приказваме за огромни медии). Ако републиканският претендент беше подготвен да дебатира с Байдън на негова територия, то с Харис, става известно, единствено на своя.

Харис, несъмнено, видя това, намеквайки, че Тръмп е страхливец, и наблягайки, че познава този вид: тя постоянно се е сблъсквала с него, до момента в който е работила като прокурор в Калифорния. В друга остра офанзива нейният първи избирателен видеоклип разказа избора за Тръмп и претендента за вицепрезидент Джей Ди Ванс като избор за безпорядък, боязън и ненавист.

Това не е належащо, с цел да се очерни Тръмп: репутацията му не може да бъде в допълнение унищожена. Задачата на Камала е да изплаши гласоподавателя с подобен предстоящ президент като Тръмп, тъй че гласоподавателят да не остане у дома (самата тя като претендент на демократите не провокира доста приятност измежду електората), само че да стигне до изборната секция и въпреки всичко да гласоподава за нея.

Кампанията на Харис ще бъде най-вече за обвинявания - това са нейните умения, нейното издигане до популярност, нейните мощни страни, нейните битки. Когато беше определена за сенатор от Калифорния, тя продължи да работи като прокурор на Капитолийския рид, разпитвайки чиновници по време на президентството на Тръмп с особена активност и пристрастеност.

Като цяло Тръмп в действителност има от какво да се опасява: енергичната, упорита и нападателна Харис би трябвало да се държи най-малко по-различно, в сравнение с с предшественика си, „ белия бродник “ Байдън. Типажите и заканите, произлизащи от тях, са прекомерно разнообразни.

Тръмп също играе единствено от „ офанзивата ”, само че не нападна добре Харис: да я наречеш „ лъжлива “ не е доста автентично, а и много безпричинно - изключително за Тръмп, който постоянно се хваща в това, което, в най-хубавия за него, може може да се назова „ комплициране на обстоятелства “ или „ връзка към ненадеждни източници “, само че най-лесно “лъжа ”.

Но съперничката му има най-малко пет ахилесови пети, които Тръмп надали ще пренебрегне - те безусловно стърчат от демократката. И най-забележителното е, че тя няма професионални триумфи от вида на проекги. Работила е като прокурор, осъждайки нарушители и защитавайки малцинства. Но това няма да е задоволително.

Въпросът не е, че Харис няма политически опит, тъй като тя има опит: четири години в Сената и съвсем толкоз време до президента - това е политически опит, и то впечатляващ. Но в това време тя няма с какво особено да се похвали: не ѝ бяха поверени значими задачи на национално равнище, в допълнение към изобличаването на „ Тръмпистите “, и с тези, които все пак бяха поверени (например дипломатическа задача в Латинска Америка за разрешаване на миграционната криза), тя сполучливо се провали. Има мнение, че Байдън съзнателно я е сложил на такива постове..

Същият Джо е вторият проблем на Камала. Сега тя няма нито лична платформа, нито личен екип - всичко това е обвързвано с оттеглящия се президент, костюмът ще би трябвало да бъде изменен, с цел да пасне на новата фигура. В същото време наследството на патриарха под формата на действителни триумфи не е толкоз огромно, че да може да се раздели на две и Харис няма да може да завоюва точки за себе си, като подлага на критика ръководещата администрация.

Тя прекомерно постоянно наричаше (и продължава да нарича) Байдън водач и преподавател (в севернокорейски стил), с цел да го трансформира в „ изкупителна жертва “. Ако се опита, ще потвърди на всички своята непоследователност, в която към този момент я подозират. Затова, вместо да упреква за всичко предшественика си, Камала ще показа неуспехите си с Джо.

Третият проблем е ниската подготвеност и тясната вероятност, където Байдън, даже и в преклонна възраст, имаше цифри или истории от персонална процедура. Тръмп също има този проблем, само че той е доста по-малко изострен: въпреки всичко той към този момент е бил президент и е бил надълбоко потънал в държавните каузи.

Когато Тръмп не знае или не схваща нещо, той изпада в измама. С Камала е по-лошо - тя стартира да се кикоти неестествено или да се смее шумно. Колкото по-често републиканците я карат да се смее, толкоз повече подозрения ще имат гласоподавателите по отношение на психологичното здраве на кандидатката, макар че здравето няма нищо общо с това - от страна на Камала това е маска, зад която въпреки всичко се крие прокурор.

Четвъртата уязвимост на Харис е извънредно истинска за кандидат-президент на Съединени американски щати: тя няма деца. Това е значимо в Америка. Посланието, което претендентите за най-голям пост и (впоследствие, в случай че имат късмет) пресслужбата на Белия дом старателно излъчват: ние сме тъкмо като вас. Не в смисъла на „ елементарни хора ” (това би било неубедително и лицемерно), а хора като вас, майки, татковци, баби и дядовци, които желаят най-хубавото за децата си и най-много по-добра страна. Всички тези обичайни празници, пикници, фамилни албуми и фотоси с кученца са част от посланието, без което никой в никакъв случай не е печелил президентски избори в Съединени американски щати в цифровата епоха.

Но Харис въпреки всичко ще би трябвало да опита, а Демократическата партия е наясно, че има подобен проблем. По-специално се популяризира историята, че тя е отгледала децата на брачна половинка си, само че това е ненадеждно: децата на брачна половинка ѝ, юрист Дъг Емхоф, имат лична майка. Когато се дами за повторно за Харис, той е на 50 години, Камала е на 49, а децата са сред 15 и 20 години.

Между другото, счита се, че Емхоф не играе основна роля в работните каузи на Харис, за разлика от сестра ѝ Мая, на която Камала дължи огромна част от политическата си кариера: Мая Харис беше един от най-близките съветници на Хилъри Клинтън. Кланът Харис в този момент се смята за нейно продължение.

И най-после, пето: „ фалшивостта “ на Камала като потиснато малцинство, върху което се концентрират демократите. Политическото софтуерно значение на това, което се назовава " уокизъм " е обвързването на избрани групи от популацията с избрана партия. Просто казано, всички дами, гейове, чернокожи, азиатци, латиноси и така нататък би трябвало да гласоподават единствено за демократите. Това не работи изцяло (в противоположен случай републиканците щяха да спрат да печелят избори отдавна), само че никой не е отменил концепцията: Харис ще каже на чернокожите, азиатците и дамите, че е част от тях.

Но по цвят на кожата тя се е метнала на майка си, професор от Индия, а не татко си, също професор, единствено че от Ямайка, чиито предшественици са били търговци на плебеи. Някои бели по Западния бряг наподобяват тъкмо като чернокожия вицепрезидент Харис. Чисто поради тена.

Разстоянието сред дамата от кариерата от калифорнийската прокуратура и черните дами от Мичиган (важен колебаещ се щат), които не са израснали в професорски фамилии и имат няколко деца, е прекомерно огромно, с цел да може целевият гласоподавател незабавно да повярва, че бездетната, богата и бледа Камала схваща ползите му.

Чернокожите дами в по-голямата си част, несъмнено, няма да гласоподават за Тръмп, само че вероятността Камала Харис да ги убеди да дойдат до урните и да гласоподават за нея е чисто хипотетична: ноември в Съединени американски щати, както беше упоменато нагоре, е затулен в мъгла.

Социалните изследвания могат да покажат единствено някаква динамичност и това, което демонстрираха преди - разцеплението на страната. Според най-новото изследване на “Сиена ” за демократичния вестник “Ню Йорк Таймс ”, рейтингът на Харис е доста непосредствен до този на Тръмп: 47% против 48%. Но има и изследвания, при които вицепрезидентът изпреварва републиканеца с два %. Това не е борба, в която ще победи най-достойният. Победителят ще бъде този, който заради неналичието на лични преимущества ще може да употребява по-изгодно минусите на съперника.

Превод : В. Сергеев

Източник: Взгляд.ру

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед8947Проф. Нако Стефанов: Приносът на КНР за световното развиване в актуалната епохаАлтернативен Поглед10873Зорница Илиева: Китайският гамбит в построявания нов ред по светаАлтернативен Поглед14462Д-р Владимир Трифонов: Доброволното повреждане на Съюз на съветските социалистически републики създе единствен и неповторим еднополюсен святАлтернативен Поглед17280Д-р Владимир Трифонов: Аз съм черноглед, че може да се стигне до някаква форма на помирение в УкрайнаАлтернативен Поглед10348Китайската рационализация основава нови шансове за развиване на светаАлтернативен Поглед102995Проф. Дарина Григорова: В Украйна се сътвориха две народи, които са антагонисти като историческа памет, полезности и отношение към РусияАлтернативен Поглед89772Проф. Николай Витанов: Целта на руснаците е да унищожат живата мощ на Украйна, тъй като слабата им точка е там  Татяна Дончева, консолидация, Българска социалистическа партия, ЛЕВИЦАТА Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР