Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис нарече бившия държавен глава Доналд

...
Вицепрезидентът на САЩ Камала Харис нарече бившия държавен глава Доналд
Коментари Харесай

Камала за Тръмп: Безотговорен лъжец!

Вицепрезидентът на Съединени американски щати Камала Харис назова някогашния държавен глава Доналд Тръмп " необикновено безконтролен ", защото съгласно нея е разпространявал неистини за ограниченията на държавното управление, свързани с последствията от урагана " Хелън ", предават Асошиейтед прес и Българска телеграфна агенция.

" Има доста неистини и дезинформация, популяризирани от някогашния президент за това, което се дава, изключително за оживелите от " Хелън ". Това е извънредно безконтролно ", сподели Харис пред кореспонденти, преди да се качи на борда на президентския аероплан, с цел да лети до Ню Йорк.

Ураганът " Хелън " лиши живота на над 220 души в шест американски щата, до момента в който ураганът " Милтън " наближава крайбрежието на Флорида.

Тръмп направи голям брой погрешни изявления по тематиката, в това число казвайки, че федералното държавно управление съзнателно отхвърля помощ на жертвите на бедствието, които поддържат Републиканската партия. Той също по този начин неправилно твърди, че Федералната организация за ръководство на изключителни обстановки е останала без пари, тъй като всички средства са отишли за стратегии за незаконни имигранти, отбелязва АП.

Харис от своя страна сподели, че в действителност федералната организация разполага с доста запаси, които са разполагаем на хората в потребност. По думите ѝ със своите запаси организацията оказва помощ на хората да се изправят на крайници и да възстановят домовете си.

Междувременно Ройтерс заяви, базирайки се на свои източници, че милиардерът Илон Мъск възнамерява да пропагандира в щата Пенсилвания в поддръжка на Доналд Тръмп.

Преди няколко дни Мъск се появи дружно с Тръмп на избирателен протест в Пенсилвания. Още през юли притежателят на автомобилния производител " Тесла " и обществената мрежа " Екс " обществено съобщи поддръжката си Тръмп на идните президентски избори.

Пенсилвания се счита за основен щат както за Тръмп, по този начин и за съперничката му от Демократическата партия Камала Харис в президентската конкуренция на 5 ноември. Тръмп е възнамерявал за на следващия ден два митинга в щата - в градовете Скрантън и Рединг.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР