Вицепрезидентът на руската петролна компания Лукойл Леонид Федун, който се

...
Вицепрезидентът на руската петролна компания Лукойл Леонид Федун, който се
Коментари Харесай

Вицепрезидент на Лукойл се оттегли от поста си

Вицепрезидентът на съветската петролна компания " Лукойл " Леонид Федун, който се занимаваше със стратегическото развиване на концерна, напуща от 27 юни поста си. Причините са постигане на пенсионна възраст и фамилни отговорности, показват от пресслужбата на " Лукойл ".

Федун е на 66 години. През 2021 година списание " Форбс " (Forbes) оцени положението му на 11.1 милиарда $, само че година по-късно то към този момент е намаляло на 5 милиарда $. По оценка на организация Блумърг от началото на войната на Русия в Украйна предприемачът е изгубил 80 % от положението си поради наложените от Запада наказания против Москва.

Президентът на " Лукойл " Вадим Воробьов, който пое управлението ѝ след отдръпването на Вагит Алекперов https://www.mediapool.bg/vagit-alekperov-se-otteglya-ot-lukoil-news334858.html след 29 година отпред на компанията от основаването ѝ, дефинира Фуден като основен човек в историята и развиването на концерна. Самият Федун, също като Алекперов, чийто бизнес сътрудник е, работи в " Лукойл " от основаването ѝ и има 9.3-процентен дял в нея.

Напускането на Фуден като вицепрезидент на " Лукойл " няма да се отрази на поста му президент на московския футболен тим Спартак, измежду чиито акционери е. Той и отсега нататък ще се занимава с това " клубът да живее и да се развива, без значение от всичко ", показва се в негово изказване, публикувано от пресслужбата на Спартак (Москва).
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР