Вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова и министърът на отбраната

...
Вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова и министърът на отбраната
Коментари Харесай

Илияна Йотова и Димитър Стоянов в Свиленград за празника му 

Вицепрезидентът на Република България Илияна Йотова и министърът на защитата Димитър Стоянов ще са посетители на празника на Свиленград. На 5 октомври градът ще празнува с тържествена заря-проверка 110 години от освобождението си и началото на Балканската война. Вицепрезидентът и министърът ще вземат участие в церемонията, която ще се състои на площад „ Пети октомври ” от 19.00 часа.

Празничният ден ще стартира с тържествена литургия за благоденствието на Свиленград и неговите поданици  от 10.00 ч. в храм „ Св. Троица ”.

От 11.00 ч. е обичайното поклонение на връх Шейновец, където ще се отслужи панихида пред паметника-костница и ще бъдат положени цветя и венци в памет на първите герои, починали за освобождението на Свиленград в първата победна борба от Балканската война.

Общоградски училищен крос за купа „ Пети октомври ” ще се организира с поддръжката на Ротари клуб – Свиленград. Маршрутът е по бул. „ България ”, стартът е в 11.00 ч. от Медицински център I, а финалът е пред Спортната зала.

През целия ден ще бъде Ден на отворените порти в Общинска библиотека – Свиленград.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР