Вицепрезидентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Джон Коутс не е

...
Вицепрезидентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Джон Коутс не е
Коментари Харесай

Вицепрезидент на МОК: Руските спортисти на Олимпиадата в Париж може да са около 40

Вицепрезидентът на Международния олимпийски комитет (МОК) Джон Коутс не е сигурен какъв брой руснаци ще се състезават като неутрални спортисти на Олимпийските игри в Париж, само че счита, че известията, че може да са единствено към 40, са покрай задачата.

Съгласно глобите, въведени поради съветската инвазия в Украйна през 2022 година, за която Беларус действаше като плацдарм, МОК разрешава единствено на някои съветски и беларуски спортисти да се състезават в Париж при строги ограничавания.

Включването на неутралните спортисти остава противоречив въпрос, като министърът на външните работи на Украйна Дмитро Кулеба разказа решението от декември да ги позволи като „ срамно “, а кметът на Париж Ан Идалго сподели предходната седмица, че се надява те да не дойдат.

„ Въпросът е какъв брой от тях също ще бъдат там. Те няма да вземат участие в никакви отборни спортове, тъй като не могат да се състезават като Русия “, сподели Коутс в неделното издание на Daily Telegraph в Сидни.

„ И тогава всеки, който е квалифициран от съветските военни клубове, няма да отиде. Не знам, само че явно някои спортисти може да изберат да не отидат, в случай че не се състезават за Русия. Може да не съм прав, само че някъде прочетох, че може да са единствено 40 “, сподели още той.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР