Вицепрезидентът на Европейската комисия Марош Шефчович заяви днес, че се

...
Вицепрезидентът на Европейската комисия Марош Шефчович заяви днес, че се
Коментари Харесай

ЕК очаква емисиите от вредни газове в ЕС да бъдат намалени с поне 90% до 2040 г.

Вицепрезидентът на Европейската комисия Марош Шефчович съобщи през днешния ден, че се надява Европейският съюз да може да одобри решение, с което да дефинира за цел намаляването на излъчванията от нездравословни газове с най-малко 90 на 100 до 2040 година, съобщи Ройтерс.  

Шефчович направи това изказване по време на чуване в комисията по въпросите околната среда на Екологичен потенциал , която би трябвало да го поддържа с болшинство от най-малко две трети, с цел да бъде утвърден и за зам.-председател на Екологичен потенциал, който дава отговор за Европейския зелен пакт.

Предложението за слагане на нова цел за намаляването на излъчванията от нездравословни газове е направено въз основа на рекомендации на съветници на Шефчович. Той поема ресорите, свързани с политиките на Европейска комисия в региона на климата, откакто през август европейският комисар по въпросите на климата Франс Тимерманс подаде оставка.

Тимерманс , който беше изпълнителен заместник-председател на Европейската комисия, отговарящ за европейската Зелена договорка, напусна, с цел да оглави лявоцентристки политически блок за парламентарните избори в Нидерландия през ноември.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР