Вицепрезидентът на Европейската комисия (ЕК) Франс Тимерманс поиска да бъде

...
Вицепрезидентът на Европейската комисия (ЕК) Франс Тимерманс поиска да бъде
Коментари Харесай

Вицепрезидентът на ЕК Франс Тимерманс иска да стане премиер на Нидерландия

Вицепрезидентът на Европейската комисия (ЕК) Франс Тимерманс изиска да бъде главният претендент за министър-председател на новосформираната за парламентарните избори на 22 ноември в Нидерландия политическа коалиция сред неговата " Партия на труда " и " Зелените леви ", оповестиха организациите. Това Тимерманс разгласи през днешния ден пред нидерландската телевизия НОС.

 

По-рано тази седмица двете партии взеха решение за първи път да излязат с обща листа на предварителните избори в Нидерландия, отбелязва ДПА. Ройтерс показва, че Тимерманс напуща Европейска комисия, като се базира на в. " Фолкскрант ". От Европейска комисия отхвърлиха коментар по тематиката, като се чака по-късно през днешния ден самият политик да разгласи решението си в Маастрихт, написа Българска телеграфна агенция.

 

Той се счита за желания водач на листата и от двете партии. Окончателното решение дали кандидатурата му ще бъде взаимно издигната ще бъде взето идния месец.

 

По време на съвсем десетте си години в Брюксел с изключение на другите си задължения 62-годишният заместник-председател на Европейската комисия отговаряше и за Европейския зелен пакт - водещата политика на Европейски Съюз във връзка с смекчаването на климатичните промени.

Преди да бъде назначен в Брюксел, той беше министър на външните работи на Нидерландия в интервала 2012 - 2014 година

 

Предишната нидерландска ръководеща коалиция, която бе десноцентристка, ненадейно се разпадна при започване на този месец поради политиката си по отношение на мигрантите. След това министър председателят Марк Рюте разгласи, че няма да се кандидатира още веднъж и че напуща политиката. Тимерманс бе министър в предходния му кабинет.

 

Доказателство в поддръжка на изказванието, че Франс Тимерманс е най-подходящ за министър председател в този момент, е неговата сполучлива акция от името на европейските социалдемократи на изборите за Европарламент през 2019 година, отбелязва Ройтерс.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР