Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков отново настоя на тезата си,

...
Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков отново настоя на тезата си,
Коментари Харесай

Лечков за националния отбор: Прекалено много искате от нас

Вицепрезидентът на БФС Йордан Лечков още веднъж настоя на тезата си, че управлението на футболния съюз няма никаква виновност за слабата игра на представителния тим на България. А той, без значение че е отговорник за всички национални отбори, пък изобщо няма нищо общо с последните слаби резултати.

След загубата в София от Косово с 2:3 в европейските квалификации  Лечков сподели, че слабата игра не е поради БФС, чиято работа не е да построява играчи и е единствено регулатор. Пред bTV някогашният национал съобщи, че не БФС, а клубовете имат обвързване да основават нови футболни гении, а съюзът бил предоставил най-добри условия.

" Дали сме тази опция на треньорите (б.р. - на националните отбори) да вършат избор. Друг е въпросът с какво разполагат. Не е наше обвързване да създадем такова потомство. Аз имам двама синове - те не са футболисти, не съм съумял. Като ние (б.р. - поколението от Мондиал`94) сме съумели в живота и футбола, не би трябвало да носим негатив, в случай че някъде нещо куца - сподели Лечков. - Създали сме условия на тези млади хора да бъдат в националния тим. Те са подсигурени и аз мога да приказвам в тази посока. Всичко друго - триумфите, трудът и потта, се кове в клубните тимове. "  

Лечков твърди, че основата в българския футбол вече е разрушена, само че и за това не вижда виновност в управителния орган на футбола: " Имаше преди спортни интернати, в този момент са закрити. Прекалено доста желаете от нас - има голям отлив на деца, физкултура не се играе... Старая се да посоча от кое място би трябвало да се почне - от учебно заведение, от физическото (възпитание), след това клубовете ".

А откакто преди две седмици съобщи, че той и останалите от тима от 1994 година ще ръководят футбола още 15 години, в този момент бе по-нападателен:  " Аз съм на социална служба в БФС, пари не получавам и не би трябвало да давам пояснения. Всеки си има някакви задължения. Ние сме виновни за изискванията за тези момчета. Имате ли някакви забележки към организацията? Хотели, самолети, провеждания на надпревари, мероприятия? Това е ролята на БФС. На клубно равнище би трябвало да се сяда на една маса. Предоставили сме на всички български клубове програмата на " Аякс ". Знаете ли какъв брой се употребява? 5%! Клубовете не желаят, всеки си мисли, че неговият футбол е най-правилен. Ние не сме задължени да вършим това като футболен съюз ".

Но премълча, че точно БФС има координиращи и управителни функционалности по отношение на клубовете и може да изисква осъществяване на избрани стратегии от клубовете, изключително измежду подрастващите футболисти.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР