Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев коментира формата на efbet Лига,

...
Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев коментира формата на efbet Лига,
Коментари Харесай

Шеф от БФС: Може някои клубове да не вземат лиценз

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев разяснява формата на efbet Лига, лицензирането на клубовете и показа мнението за съществуването на два клуба с името ЦСКА в елита.

" Не бих споделил, че измененията във формата са козметични. В момента форматът, който съществува не разрешава да има конспирация до края. Новата смяна е обвързвана с това, че втората осмица се разделя на две четворки и интригата ще бъде до край. 16 тима? Не мисля, че България има запас. В момента и при 14 клуба има тимове, които мъчно се оправят. Моето персонално мнение е, че и 14 са доста. Това мисля, че е оптималният брой тимове за моментното положение на страната.

Крайният период за лицензионната комисия е 30 юни. Аз не се занимавам с това. Лицензионната комисия е самостоятелен орган. Цяла България знае положението на всеки клуб. Това са документи, контракти, съглашения. Това са документи, които се показват от самия клуб. Ако те отговорят на закона, се дава лиценз. Има възможност някои клубове да не покрият критериите за лицензи.

Кризата се отразява на всички зле. И във връзка с финансите. Но би трябвало обществото като цяло да се научи да живеем с това. Пандемията не си е отишла.Тези ограничения би трябвало да се възприемат от всички нас и да се съблюдават. Особено на стадионите, само че освен. Не бих споделил, че е неточност, че има почитатели. Грешка е методът на държание. Трябва да се научим да живеем по нов метод, да се носят маски. Да се носят маски и по този начин нататък.

Възможно е шампионата да завърши пред празни трибуни. Ако щабът вземе това решение, ние ще се съобразим с него. Дисципът не може да постанова санкции. Но от здравна инспекцията могат да постановат санкции. В нашия правилник нямаме заложени такива наказания. До момента тестването за ковид е поемано от БФС. Има финансов запас за това, обезпечен е.

ВАР? Това, което наложи замразяването на плана, е коронавирусът. Ние искахме да вземем системата чартърен. А той е много безценен. Ако в този момент ги платим и няма мачове, тези пари ще отидат напразно. Шампионатът бе спрян за няколко месеца. На 21 или 22 юли ще стартира новият шампионат. Два тима ЦСКА ли? Това не е прецеднт. По-рано имаше два тима с името Левски. ЦСКА 1948 е минал от най-ниските равнища и по състезателен път е в елита. Всичко е допустимо. Може би за почитателите, обединяване би било най-хубавото решение.

Съгласно контракта, една година преди приключването се стартират договаряния и в случай че се реализира единодушие, се подписва нов контракт. В момента с помощта на рецесията, средствата в международен мащаб понижават. Това значи по-малко средства. Приходите за футбол, за бизнес стават по-малко. Ние успяхме да реализираме цена, същата като предходната година. Разпределението на парите се взема решение от самите клубове.

Ние с този контракт реализираме същия размер като предходната година. Имаше предложение клубовете да получат 95%, а БФС да получи 5%. Но вижте в Сърбия, Хърватия - там получават доста по-малко пари от ТВ права. Когато има спор, той се взема решение в съда. Ние си продължаваме отношението със спортното министерство ", съобщи Атанас Фурнаджиев пред Българска национална телевизия.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР