Вицепрезидентът на БФС - Атанас Фурнаджиев, е на мнение, че

...
Вицепрезидентът на БФС - Атанас Фурнаджиев, е на мнение, че
Коментари Харесай

Фурнаджиев: Трябва да се промени устава на БФС и само професионалните клубове да избират президента

Вицепрезидентът на БФС - Атанас Фурнаджиев, е на мнение, че би трябвало да се промени устава на футболната ни федерация, с цел да може единствено професионалните отбори да избират президент на съюза.

Според него непровеждането на Конгрес през лятото не е опрощение, а по-скоро факт, защото за шест месеца новото управление няма да има късмет да развие, която и да е от концепциите си за смяна в българския футбол.

Фурнаджиев е сигурен, че новият началник на съдиите - Коце Гергинов, ще внесе нужното успокоение в комисията и съдийството ще бъде очевидно по-добро през пролетния полусезон. Ето какво сподели той пред сътрудниците oт bTV.

" Не бих споделил, че да няма Конгрес е опрощение, а по-скоро е реалност. Един Конгрес допуска събиране на към 700 индивида в една зала. Към днешна дата това не е разрешено. Със сигурност предпочитание има. То беше такова и преди година и четири месеца, когато някои от нас подадоха оставки. Тогава обаче вървеше прелицензирането на клубовете, по-късно пристигна и ковид...

Трябва да се промени устава на БФС, с цел да има опция да се организира цифров конгрес. Не знам дали знаете, само че ние сме единствената страна в Европа, при която всички членове на съюза избират президент. В множеството страни това се избира единствено от професионалните клубове. Смятам, че би трябвало да се промени устава и да се избират управителните органи единствено от професионалните клубове. Друг е въпросът дали членовете биха дали своят вот сходно решение. Близо 650 са тимовете, които имат право да гласоподават. Няма по какъв начин да бъде следено, при 650 клубове, имащи право да гласоподават.

Не се оказа Лечков прав. Има ли смисъл да се избира ново управление, което да бъде с мандат шест месеца. То няма да може да организира някакви промени. За шест месеца това е несериозно. Провеждането на Конгрес през юни е под въпрос и поради обстановката с ковид. Моето мнение може и да не бъде споделяно от сътрудниците ми в Изпълкома. Нямам любимец за президент на БФС, тъй като към момента няма кандидатури. Няма съответни имена.

Спряхме се на Ясен Петров, тъй като има по-иновативно мислене. Надяваме се да донесе искрица в националния тим. Да го подмлади и сформира нов гръбнак, който да бъде главно от младежите. Има върху какво да се работи. Не чакаме чудеса, само че чакаме националният тим да играе актуален футбол и да се показва почтено в тежките срещи от международните квалификации.

Убеден съм, че съдийството в България ще се промени. Новият ръководител на съдийската комсиия е със сериозна визитка, кардинален човек. Ще внесе нужното успокоение измежду съдиите. Ще забележим резултати. От април месец би трябвало да тръгне и системата ВАР ", съобщи Фурнаджиев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР