Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев даде специално интервю за БНТ.

...
Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев даде специално интервю за БНТ.
Коментари Харесай

Фурнаджиев: Форматът на Първа лига е правилен

Вицепрезидентът на БФС Атанас Фурнаджиев даде особено изявление за Българска национална телевизия. Фурнаджиев даде мнението си за формата на Първа лига, измененията във втория ешалон на родния футбол и измененията в футболния живот в страната.

Помислихте ли дали е вярна формулата и форматът на шампионата?
- Форматът е верен. Това, че на един или различен клуб това не му харесва не значи, че той е неверен. Видяхте,че има конспирация и интерес, има и равностойни клубове, както в Първа, по този начин и във Втора лига. Този формат дава опция на 3 тима да минат от Втора в Първа лига. Тази квота е безусловно задоволителна като спортнотехническа опция. Имаше 2 баража. Това, че тимовете не съумяха да завоюват промоция е в границите на феърплея.

Имате ли задължението този формат да се резервира 3 години или не?
- Задължителни неща няма. Имаме контракт с холандската компания, който е за 3 години. Това не пречи да се създадат промени, в случай че те са нужни, само че ние не считаме, че е нужна смяна. Може би след този 3-годишен интервал ще помислим, дали последният да не изпада непосредствено.

Имаше ли клубове, които упорстваха за промяна на формата?
- Имаше и те бяха главно от Втора лига. Това е обвързвано с огромния брой на тимовете, които ще се борят за промоция в елита.От друга страна, това прави идното състезание от втория ешалон по-интересно и атрактивно.

Защо увеличихте тимовете от втора лига с още 2?
- След като има тимове, които желаят да се развиват и имат лиценз-защо не? Трябва да дадем опция на повече клубове да влезнат в професионалния футбол.

Забелязвали се раздвижване във футболния живот у нас напоследък?
- То е видно, уповавам се за всички. Не става с магическа пръчка, тъй като нещата във футбола изискват много съществено време, само че мисля, че възкръсване несъмнено има. Надявам се това да се покаже и в националния тим.

Това като че ли си проличава от обстоятелството,че няма нито един тим с проблеми с лиценза?
- Така е. Виждате, че няма нито един тим без лиценз. Под една или друга форма започнаха да се намират вложители, които да дават средства. Нямаме тим, който да е под мониторинг, както в предишното.

Какво би трябвало да приказва това на българския почитател?
- Трябва да приказва, че всичко е изрядно и правилно и то се вижда.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР