Вицепрезидентът на Българския футболен съюз (БФС) Йордан Лечков даде интервю

...
Вицепрезидентът на Българския футболен съюз (БФС) Йордан Лечков даде интервю
Коментари Харесай

Йордан Лечков пред БНТ: Ако ме питате мен, трябва да има поне трима българи във всеки отбор, но нищо не става насила

Вицепрезидентът на Българския футболен съюз (БФС) Йордан Лечков даде изявление за предаването " Арена спорт ", в което главен акцент бяха идните два дуела на националния тим против Иран и Черна гора, както и развиването на родния футбол и неналичието на качествени състезатели.

Пред нашата камера Лечков показа, че желае да види една добра игра от " лъвовете " и разяснява завръщането на " трикольорите " в Пловдив, където в четвъртък (7 септември) ще се изиграе приятелския дуел против персите.

" Всички желаем да забележим една по-здрава и стегната игра. За мен това е доста значимо в един тим. Тези момчета към този момент имат опит, познават треньора и от тях зависи, в случай че желаят да се развиват. Аз държа на положителната игра ", стартира един от героите от Съединени американски щати 1994.

" Аз желая да поздравя пловдивчани с тази облага. Дано се любуват на новия стадион и нека ние реализираме добър резултат там. При всички положения Пловдив е една естествена футболна столица и би било комфортно за всички футболни ентусиасти, в случай че играем там ", продължи той.

Един от ръководителите в БФС приказва и за работата на селекционера Младен Кръстаич, който към този момент повече от година е отпред на България, както и дали тимът ни към момента има шансове да играе на Евро 2024.

" Според мен е рано да се прави равносметка на работата на Кръстаич. Поздравявам го, че предприе бързо тази крачка и да направи промяна, давайки късмет на младите футболисти. Нито един треньор в света не е сигурен за своя пост. Ще се създадат разбори на мачовете, само че дано да не разсъждаваме по фенски ", съобщи Лечков.

" За мен нямаме късмет за Евро 2024. Групата е много мощна. Още в самото начало споделих, че Унгария е любимец ", безапелационен е някогашният футболист.

Лечков засегна и тематиката с неналичието на задоволително качествени български футболисти в родните тимове, изразявайки мнение, че във всеки един мач в тимовете би трябвало да има най-малко по трима родни състезатели.

" Ако мен ме питате, би трябвало да има най-малко трима българи във всеки тим, само че те би трябвало да бъдат качествени. Не споделям, че чужденците са по-добри, само че тимовете си имат президенти, а те си следват клубната политика. Ние нищо не можем да създадем принудително ", разяснява вицепрезидентът на БФС.

Накрая Йордан Лечков се обърна към някогашния си съотборник Петър Хубчев, с цел да му вдъхне кураж в борбата с подлата болест: " Пожелавам му да преодолее всичко. Това, което не ни убива, ни прави по-силни ".

Какво още показа вицепрезидентът на БФС по въпроса за какво у нас липсват качествените играчи, както и какви са неговите упования за сезона в Първа лига, вижте във видеото.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР