Вицепрезидентът Илияна Йотова смята, че в София няма много места,

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова смята, че в София няма много места,
Коментари Харесай

Йотова възропта срещу флекса, който разединява и разчленява

Вицепрезидентът Илияна Йотова счита, че в София няма доста места, „ в които можем да заведем децата си и да им описваме българската история “.
Както стана известно по-рано, тя е безапелационна противничка на демонтирането на Мемориала на окупаторската алена войска.

„ Защо да не бъде издигнат мавзолей за всички починали на мястото на този монумент? “ – сподели тя пред Българска национална телевизия.

Според нея съдът би трябвало да се произнесе по проблема с демонтажа, само че изрази неодобрение, че работата е траяла макар заповедта на МК за прекъсването ѝ.

" Има заповед на министъра на културата за прекъсване на демонтажа, само че по някаква причина регионалната администрация отхвърли да я извърши. И аз се запитвам - откакто 260 000 лева ще коства демонтажът, дали да не се направи иск против регионалния шеф и тя да ги заплати, тъй като в последна сметка това са средства на данъкоплатците - в случай че въобще се стигне до такава присъда. " – сподели Йотова.

Дейностите по МОЧА обаче не се нуждаят от координиране с Министерството на културата - това излиза наяве от протокол наСпециализирания експертен съвет за изобразителни изкуства към МК, формиран след съвещание, извършено на 16 декември.

Според Йотова е трябвало да има референдум за ориста на паметника.

" През 2023 година получихме новогодишен подарък - обликът на флекса, който разединява, който разчленява нашето минало и памет, който разчленява и сегашното ни. " – възропта тя.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР