Вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в местността Петрова нива в

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова ще участва в местността Петрова нива в
Коментари Харесай

Йотова ще участва в местността Петрова нива в събор, посветен на 121 г. от Илинденско-Преображенското въстание

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще взе участие в местността Петрова равнища в Националния възпоменателен събор, отдаден на 121 години от Илинденско-Преображенското въстание. Това оповестиха от прессекретариата на президента.

От 20:00 часа Йотова ще участва на заупокойна молитва в храм „ Света Петка “. От 20:30 часа ще стартира възпоменателното празненство за отбелязване на годишнината, на което вицепрезидентът ще произнесе слово и ще сервира венец пред мемориала на починалите във въстанието.

Програмата за отбелязване на 121-вата годишнина от Илинденско-Преображенското въстание в местността Петрова равнища ще стартира в 13:00 часа с изложбата " Бележити годишнини в тракийското придвижване “, която ще бъде открита в музейната експозиция на място. В нея ще бъде показана и галерия на остарели оръжия, взели участие в Илинденско-Преображенското въстание, която се провежда от съдружие „ Национален съюз Единение “ и сдружение " Традиция “.

Местността Петрова равнища се намира на 20 километра от град Малко Търново. На Преображение, 11-13 юни 1903 година, там делегати на конгреса на Вътрешната революционна организация на българите от Тракия взимат решение да поддържат избухналото по-рано в Македония Илинденско въстание.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР