Вицепрезидентът Илияна Йотова посети град Тутракан във връзка с инициативата

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова посети град Тутракан във връзка с инициативата
Коментари Харесай

Вицепрезидентът гостува в Тутракан на своята победителка от инициативата „Посланик за един ден“

Вицепрезидентът Илияна Йотова посети град Тутракан по отношение на самодейността „ Посланик за един ден “, проведена за трета поредна година от посолството на Англия в България. Вицепрезидентът поддържа самодейността от самото й начало и тази година нейна победителка е 15-годишната Никол Георгиева от Тутракан.
 пресцентър, Президентство
Учениците и управлението на Средно учебно заведение „ Христо Ботев “, в което учи Никол, с огромно неспокойствие и доста въпроси чакаха вицепрезидента. Никол, дружно с две свои съученички, които също са взели участие в състезанието, направиха презентация по тазгодишната тематика на самодейността – облика на България на интернационалната сцена. Никол показа усещанията си от визитата във Виена, проведено от английското посолство в София.
 
„ За трета година организираме „ Посланик за един ден “, тъй като тази самодейност построява лидерски качества в младите девойки и най-важното – вдъхва им убеденост, че могат да осъществят фантазиите си “, уточни Илияна Йотова пред учениците от осми клас.
 пресцентър, Президентство
Сред главните тематики на диалога беше смисъла на качественото обучение за сполучливото развиване на обособената персона и на цялата страна. Вицепрезидентът поздрави екипа на СУ „ Христо Ботев “ за високо равнище на обучение, което оферират на своето възпитаници.
 пресцентър, Президентство
Учениците от Клуб „ Млад публицист “ демонстрираха огромен интерес към професионалната реализация на вицепрезидента като публицист. „ Това беше най-голямата школа за мен. Истинският публицист е праволинеен към истината, изрично и самоуверено отстоява своята позиция “, съобщи Илияна Йотова.
 
„ Убедеността ми, че дружно можем да създадем доста за България, за по-добрия живот на българските жители, с ясна и дълготрайна визия за развиване “ – по този начин вицепрезидентът отговори на въпроса за какво е избрала политиката за собствен път на развиване.
 пресцентър, Президентство
Огромните проблеми с обезлюдяването, неналичието на вероятност за развиване в дребните обитаеми места, огромните районни несъответствия бяха съществени тематики на срещите на вицепрезидента и Никол с управлението на СУ „ Христо Ботев “ и началника на РУО – Силистра, както и с кмета на Община Тутракан Димитър Стефанов. „ Ниското възнаграждение и ниският стандарт на живот е причина хората да напущат Община Тутракан. На кметовете на дребните общини им е доста мъчно да задържат фрагментите си точно поради несъответствията в заплащането “, уточни Димитър Стефанов.
 
В работната стратегия на вицепрезидента Йотова и Никол бе включено и посещаване в Етнографски музей „ Дунавски лов на риба и лодкостроене “ – единствен в страните по поречието на река Дунав, както и в Мемориален комплекс „ Военна гробница – 1916 “ – най-голямото военно гробище на територията на България от войните за национално обединяване. Илияна Йотова постави цветя пред паметника на починалите в борбата за Тутраканската цитадела над 8 хиляди български, румънски и немски бойци.
 пресцентър, Президентство
Съвместните действия на вицепрезидента и Никол няма да приключат с края на самодейността.  В есето си, с което съумява да завоюва интереса на Илияна Йотова, Никол показва, че би разпространявала България посредством нейното билково и цветно разнообразие и би поканила задграничните посетители на провеждания на Еньовден Фестивал на билките в село Младен, Севлиевско. Вицепрезидентът и осмокласничката възнамеряват да отидат дружно на фестивала и да поканят представители на дипломатическия корпус в България.
 
Освен Никол, още 17 девойки работят с дами посланици в България. Заключителното събитие ще събере всички участници и другари на „ Посланик за един ден “ на 5 март в София. Вицепрезидентът Йотова ще посрещне в постройката на президентската институция всички победителки, на които ще връчи специфични документи.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР