Вицепрезидентът Илияна Йотова подкрепи благотворителната изложба Деца (не) като другите“.

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова подкрепи благотворителната изложба Деца (не) като другите“.
Коментари Харесай

Вицепрезидентът подкрепи благотворителната изложба „Деца като другите“, посветена на деца със специални потребности

Вицепрезидентът Илияна Йотова поддържа благотворителната галерия „ Деца (не) като другите “. В експозицията са включени портрети на 40 деца със специфични потребности, снимани от фотографа Анна Йончева и нейни сътрудници от цяла България. Фотоизложбата е част от обединените старания на плана „ Различните “ деца на България “, който вицепрезидентът поддържа от неговото начало, и на фондация „ Можем дружно “.

„ Светът на децата със специфични потребности обогатява нашия свят. За страдание, с изключение на пред бездушието на институциите, техните фамилии са изправени и пред бездушието на хората. Трудно съумяваме да преобърнем визиите в обществото и трайно да притеглим вниманието към проблемите на тези деца. Затова са ни толкоз нужни планове като „ Различните “ деца на България “ и фондации като „ Можем дружно “, уточни вицепрезидентът.

По време на изложбата посетителите бяха осведомени с новата осведомителна акция „ Храни за живот “, която показва фамилии и деца, които живеят с помощта на медицински храни. „ 5000 деца в България имат нужда от такива храни. Колко ще коства това на страната, с цел да поеме разноските за тях и да облекчи фамилиите “, попита риторично Илияна Йотова, като уточни, че фамилиите на тези деца не могат да си разрешат закупуването на тази храни, защото се постанова единият от родителите да не работи, с цел да се грижи за детето си. Вицепрезидентът пое ангажимент да разиска със служебния министър на опазването на здравето Асен Меджидиев опциите страната да поеме закупуването на тези храни и изрази вяра, че идващият парламент и идната изпълнителна власт ще се отнесат професионално към проблемите на децата със специфични потребности.

За откриването на изложбата „ Деца (не) като другите “ беше планувано представянето на третата независима стихосбирка на 16-годишната Кристислава Иванова от Разград, която е с диагноза Детска церебрална парализа. За страдание, в последния миг издателят съобщил на Кристислава, че книгата няма да бъде издадена.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР