Вицепрезидентът Илияна Йотова отдаде почит пред загиналите за свободата на

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова отдаде почит пред загиналите за свободата на
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Днес отдаваме почит на героите, които бяха на бойното поле не с оръжие в ръка!

Вицепрезидентът Илияна Йотова отдаде респект пред починалите за свободата на България медици . Тя взе участие в традиционното поклонение пред Докторския монумент в София, повдигнат в чест на героите медици, починали в Руско-турската освободителна война. Поклонението се провежда от Българския червен кръст /БЧК/, оповестиха от „ Дондуков “ 2. 

„ Днес отдаваме респект пред героите, които бяха на бойното поле не с оръжие в ръка, а с докторската слушалка, скалпела, превързочните материали. Помним техните облици от книгите и филмите “ , уточни Йотова и напомни кино лентата „ Юлия Вревска “ , измежду сценаристите на който е Стефан Цанев .

„ Тези хора пожалиха най-святото – живота си, с цел да я има свободна България. Не се поколебаха да се разделят с постове и имане, с цел да дойдат в България и да бъдат дружно с българския народ “ , акцентира вицепрезидентът.

Илияна Йотова благодари на Българския червен кръст за дейната и всеотдайна активност.

„ Вие сте родени във времето, когато се ражда българската независимост. Днес повече от всеки път имаме потребност от вас, за жалост, ни заобикалят военни спорове, естествени катаклизми. В Европа бушува брутална война, вие бяхте първите, които подадохте ръка на бягащите от кървавото злополучие в Украйна. На първа линия сте и в помощта след опустошителното земетресение в Турция и Сирия “ , обърна се вицепрезидентът към организацията. 

 Илияна Йотова
Илияна Йотова. Снимка: Президентство

„ В навечерието сме на 3 март – националният празник на България. 3 март е самочувствието ни на българи, на свободна и самостоятелна страна след пет века иго. 145 години градим българската страна, имаме провали и триумфи. Днес сме заслужен и пълноправен член на Европейския съюз и ще продължим да развиваме страната си, само че няма по какъв начин да продължим напред, в случай че зачертаваме предишното и слушаме тези гласове, които употребяват историята за политическа приложимост. Паметта за историята би трябвало да предаваме на тези след нас, тъй като това е биографията на българския народ “ , акцентира Илияна Йотова.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР