Вицепрезидентът Илияна Йотова остро разкритикува поисканите рокади в служебното правителство.

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова остро разкритикува поисканите рокади в служебното правителство.
Коментари Харесай

Йотова: Предложението премиерът да стане външен министър показва политическа нестабилност

Вицепрезидентът Илияна Йотова остро разкритикува поисканите рокади в служебното държавно управление. Според нея предлагането на премиера да застане и на поста министър на външните работи демонстрира политическа неустойчивост.

 

Като причина за това, Йотова уточни партиите, които направиха последните ремонти в Конституцията, с които бяха отнети пълномощията на президента да образува служебно държавно управление.

 

„ Обикновено в такава обстановка, в която министър председателят е и външен министър значи, че страната е в извънредно нестабилна политическа обстановка. Означава, че няма доверие сред партии, когато има съвпадане на едното с другото, в тази ситуация,  дори става въпрос за длъжностен кабинет. От толкоз доста професионални дипломати, които има в България, и са горделивост за нас, да няма кой да сложат за външен министър, не ми се коства евентуално ”, съобщи Илияна Йотова.

Според нея изказванията, че от избора на министър зависи външнополитическата ориентировка на България, е „ приказка за наивници ”. Йотова добави, че до през вчерашния ден управлявалата коалиция към този момент не е единна в ползите си, повода, заради която „ започнаха политическите престрелки ”.

 

Източник NOVA

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР