Вицепрезидентът Илияна Йотова не е оптимист за съставянето на кабинет.

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова не е оптимист за съставянето на кабинет.
Коментари Харесай

Илияна Йотова не е оптимист за съставянето на кабинет

Вицепрезидентът Илияна Йотова не е оптимист за съставянето на кабинет. Все отново се надява в понеделник. Мнението си тя изрече пред публицисти в Одрин, съобщи Българска телеграфна агенция.

" Бих била в действителност доста удовлетворена, в случай че получим директория със сериозен Министерски съвет, с виновни хора - знаещи и грамотни, които ще работят за всички нас и няма да работят за себе си ", посочи тя,

По думите й уважението, което бе дължимо на Патриарх Неофит, накара тези дни политиците да бъдат по-смирени.

" Нека в никакъв случай повече да няма кървави писма за министри, чистки, дано да забележим какви са действителностите с бюджета ", уточни Йотова. Според нея консултациите сред политическите партии демонстрираха, че това което се демонстрира обществено като бюджетни параметри не е истина.

Както тя означи, това са " може би най-тайните съвещания в границите на един предстоящ кабинет и това не прави чест ". Правителството не действа единствено за себе си, то би трябвало да работи за всички нас и би трябвало да бъде очевидно по какъв начин се конструира и върху какви правила, категорична бе Йотова.

Тя акцентира, че не се приказва за политика, решения, за това какво следва на другия ден. Говори се за постове, за хора, за систематизиране, за проценти, за надскачане вътре в настоящия кабинет. Всичко това приказва за неустойчивост, счита Йотова. Според нея тази неустойчивост не е единствено неприятен знак за нашите европейски сътрудници, само че и прави всички нас доста несигурни.
 Преговори за ротацията до последния миг
Преговори за ротацията до последния миг

Владислав Панев не изключва Габриел да се възползва от 7-дневния период

В Одрин Илияна Йотова откри барелеф на отец Александър Чъкърък в българската черква " Св. Георги ".  Днес се навършва една година от неговата гибел. Отец Чъкърък беше дълготраен духовник в българските църкви в Одрин, член на Върховния комитет на Съюза на тракийските сдружения в България, труженик за запазване и подсилване на българската религия и обичаи.

" В двете български църкви в Одрин ще продължава да се чува българска тирада, българското учебно заведение ще продължава да учи и млади, и остарели на български език. Така, както искаше отец Чъкърък - в името на България и на православната религия ", акцентира Йотова. Тя съобщи, че се чака да бъде изпратено духовно лице, което да служи на български език.
 Снимка 657665
Източник:
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР