Вицепрезидентът Илияна Йотова коментира връчения мандат за кабинет на Продължаваме

...
Вицепрезидентът Илияна Йотова коментира връчения мандат за кабинет на Продължаваме
Коментари Харесай

Илияна Йотова: Не вярвам да се стигне до скъсване на дипломатическите отношения с Русия

Вицепрезидентът Илияна Йотова разяснява връчения мандат за кабинет на Продължаваме промяната като сподели, че е чула много амбициозна и сериозна стратегия. Тя разяснява още, че би трябвало да се търси компромис сред България и Русия по тематиката с изгонването на 70-те съветски дипломати и чиновници на посолството.

Вицепрезидентът Илияна Йотова дефинира диалозите с " Проължаваме смяната " по време на връчването на мандата през вчерашния ден като градивни. И пожела триумф в съставянето на държавно управление на претендента за министър председател Асен Василев:

" Той начерта пред нас една доста амбициозна стратегия за идващите 6 месеца, всичко това, което не беше свършено до този миг. Ще потърси болшинство в границите на този парламент. Аз останах с усещане, че той ще се пробва да прави държавно управление с мандат и по тази причина му искам триумф. Коментирахме най-много бюджета, това което беше признато. Мерките са положителни, значимото е в този момент да овладеем инфлацията ", съобщи Илияна Йотова.

А във връзка метода на Продължаваме промяната в търсенето на парламентарна поддръжка за нов кабинет, Йотова добави:

" Този път сякаш нямаше поръчка безусловно да откри болшинството. А по-скоро да се сплотяват народните представители към тези цели, които бяха начертани. В които, убеждавам ви, няма да срещнат никаква опозиция от наша страна ".

Във връзка с изгонването на 70 те съветски дипломати и чиновници на посолството от България, Йотова разяснява, че към момента се надява да се откри компромисен вид сред двете страни:

" Не имам вяра да се стигне до разкъсване на дипломатическите връзки. За мен най-хубавият вид е тези наредби да бъдат преразгледани в един двустранен разговор и тм където в действителност има доказателства, да бъдат отзовани депутатите от съветска страна ", сподели Илияна Йотова.

От радикални решения в една или друга посока нито България, нито Русия има изгода, счита още Йотова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР