Вицепрезидентът беше гост на честването на 100-годишнината от създаването на

...
Вицепрезидентът беше гост на честването на 100-годишнината от създаването на
Коментари Харесай

Илияна Йотова участва в отбелязването на 100-годишнината на ПМГ Христо Смирненски в Перник

Вицепрезидентът беше посетител на честването на 100-годишнината от основаването на Природо-математическа гимназия „ Христо Смирненски “ в Перник.

„ Вашата гимназия е духовна институция, една голяма огнена клада, чиято жарава в никакъв случай не става на пепел, а с всеки нов първи образователен ден се възражда за нов живот, с цел да даде знание и образование на младежите “, уточни в приветствието си вицепрезидентът.

Йотова посочи високите достижения на гимназията и мнозината нейни ученици – знакови български персони, съдействали за развиването на България.

Вицепрезидентът благодари на управлението на община Перник и на кмета Станислав Владимиров за грижите, които поставят за развиването на ПМГ „ Христо Смирненски “.

„ Така вършат същинските управленци, тъй като знаят, че единственият път напред е пътят на просветата, духовността и културата “, акцентира.

„ Във време на тежко разделяне и ненавист вашата задача през днешния ден е още по-важна – да изграждате просветени и положителни хора “, обърне се вицепрезидентът към учителите. На учениците Йотова пожела да не се опасяват да мечтаят самоуверено и непрекъснато да се стремят да бъдат все по-успешни.

В знак на самопризнание за високите достижения и във връзка 100-годишния празник вицепрезидентът връчи почетния знак на президента Румен Радев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР