Вицепремиерката и икономически министър Корнелия Нинова (БСП) заяви, че намеренията

...
Вицепремиерката и икономически министър Корнелия Нинова (БСП) заяви, че намеренията
Коментари Харесай

Нинова: Без руски газ ще съсипем икономиката и народа

Вицепремиерката и стопански министър Корнелия Нинова (БСП) съобщи, че желанията на сътрудника й вицепремиер и финансов министър Асен Василев (ПП) да не се водят диалози за нов контракт с " Газпром " ще доведат до съсипване на стопанската система и народа.

" България сега не е подготвена с различни доставки, с цел да спре доставките от Русия. Не е аргументирано да кажем сега, че няма да водим диалози - това би бил тежък удар върху българската стопанска система и българските семейства. Това ще съсипе стопанската система, народът ни не може да поеме повече тежест. Вярвам, че ще надделее здравият разсъдък ", сподели Корнелия Нинова в предаването " Лице в лице " по БТВ.

Преди 5 дни в изявление за БНР Асен Василев съобщи, че поради създалата се обстановка няма по какъв начин да има договаряния с „ Газпром “ за нови доставки, откакто изтече актуалният контракт в края на годината. Думите му обаче не бяха изрично доказани нито от премиера Кирил Петков, нито от Корнелия Нинова, нито от отрасловия енергиен министър Александър Николов (ИТН).

Корнелия Нинова съобщи, че поради войната в Украйна много компании са потърпевши и затварят. Но доставките на газ нямало да стопират и държавното управление имало подготвеност да откри рубли и да ги заплаща, стана ясно от думите й. Тя съобщи, че всеки дом ще почувства българските оферти в Европейския съвет, които се вземат решение от водачите през днешния ден и на следващия ден в Брюксел - понижаване на половина на акциза на горивата, таван на цената на газа от 50 евро, и Европейски Съюз да купува газ в пакет, с цел да се понижи цената.

По отношение на двете кандидатури за началник на Българска народна банка - депутатите Любомир Каримански (ИТН) и Андрей Гюров (ПП), Нинова съобщи, че съгласно нея на този пост не е трябвало да се кандидатират хора, които са политически обвързани. Утре ПГ на социалистите ще взема решение кого да поддържа.

" Трус не е, само че е противен казус - сподели Нинова за това, че ръководещите не се схванаха да имат единна кандидатура. - Има заплаха шефът на Българска народна банка да бъде определен с гласовете на опозицията, господин Христо Иванов е прав. Тошко Йорданов и Ива Митева са безапелационни за своята кандидатура. "

Изненадващо водещата на предаването " Лице в лице " Цветанка Ризова не попита Корнелия Нинова за различията в обединението във връзка с войната в Украйна, за отношението на соцлидерката къ Путин и мнението й каква помощ би трябвало да дадем на Киев.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР