Вицепремиерът Валери Симеонов сподели в личния си профил във Фейсбук,

...
Вицепремиерът Валери Симеонов сподели в личния си профил във Фейсбук,
Коментари Харесай

Само за една нощ Симеонов громи шума в Слънчев бряг

Вицепремиерът Валери Симеонов показа в персоналния си профил във Facebook, че в петъчната нощ събрал " всички контролни институции в РПУ Слънчев Бряг " и трансформирал Слънчев бряг " в синоним на естествен и спокоен европейски курорт "

Заедно с Национална агенция за приходите установили голям брой нарушавания на трудово-правния статус на работещите, данъчни и нарушавания на закона за храните.

Заради изобретателността на нарушителите, Симеонов добавя, че " откакто приключихме инспекцията на " Оксижен " и заведението затвори, тарикатите са внесли нови апаратури. Изчакахме " възкръсналото " заведение отново да се изпълни с хора и още веднъж им иззехме аудио уредбите ".



Официално Министерство на вътрешните работи оповестява за взаимни дейности сред институции - част от Междуведомствения координационен център в увеселителни заведения в Слънчев бряг. Проверките са систематични и целят съблюдаване на законовите условия в комерсиалните обекти.

При инспекцията са конфискувани три музикални озвучителни уредби от две увеселителни заведения в Слънчев бряг. Действията са осъществени от взаимни екипи на чиновници от Министерство на вътрешните работи, Национална агенция за приходите, Агенция " Митници ", РИОКОС, Агенцията по сигурност на храните и Инспекцията по труда.

Един от екипите направил инспекция в дискотека, неведнъж глобена за нарушение на наредбите за нощната тишина. Оттам била конфискувана в началото музикална уредба, а по-късно и втора, донесена в увеселителното заведение. Иззет са мишпулт на дисководещия и му е формиран акт по Наредбата на общината. По-късно и вторият мишпулт - за нарушение на полицейски разпоредби.

Извършени са инспекции и във връзка с финансовата дисциплинираност, на нерегламентирани храни, на условия за пожарната сигурност, на трудови контракти и здравни книжки на личния състав и други. В случай, че се установяват нарушавания на законовите условия, ще бъдат формирани и актове.

Втори взаимен екип е ревизирал увеселителни заведения, ситуирани по основната алея в комплекса. В едно от тях още веднъж е установено нарушение на нощната тишина - по надлежния ред е конфискувана апаратурата за озвучаване.

Проверките на Междуведомствения координационен център стартираха при започване на дейния летен туристически сезон, като стремежът им е дисциплиниране на комерсиалните обекти към съблюдаване на законовите условия.

От тази година стартира и затваряне на комерсиалните обекти - извършители от чиновниците на Национална агенция за приходите при установено неиздаване на касови бележки. Контролът се реализира най-много за нерегламентирано ползване на акцизни артикули - алкохол, цигари или горива - по този метод се усилват приходите в държавния бюджет.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР