Вицепремиерът Валери Симеонов се обяви против решението на премиера Борисов

...
Вицепремиерът Валери Симеонов се обяви против решението на премиера Борисов
Коментари Харесай

Скъпа командировка коства поста на зам.-министър

Вицепремиерът Валери Симеонов се разгласи срещу решението на премиера Борисов да одобри оставката на зам.-министъра на труда и обществената политика.

„ Тя е в моят сектор, не е в съгласие с мен. Категорично декларирам, че тя е един добър експерт. Трудно се основават, с цел да се харчат по подобен елементарен метод и то за такива безумни обвинения”, съобщи Симеонов, представено от Nova.

Симеонов отбрани Димитрова за това, че е пътувала до Съединени американски щати в бизнес класата на аероплан.

„ Купен е два дни преди този момент и няма други билети. Не беше планувано. Не можеше да не отиде. На такова равнище не може да не е показана България”, съобщи Симеонов.

Той обаче посочи, че на място Димитрова е спала в общежитието на посолството.

„ Не мога да приема една такава оставка да бъде елементарно подписана и утвърдена ", добави вицепремиерът.

Валери Симеонов изясни, че е разговарял с премиера Бойко Борисов и го е уведомил, че е несъгласен с признатата от него оставка на Росица Димитрова.

Министър-председателят Бойко Борисов одобри подадената от заместник-министъра на труда и обществената политика Росица Димитрова оставка , оповестиха от държавната пресслужба.

Мотивът на Димитрова е създалата се социална сензитивност по отношение на присъединяване ѝ в 11-тата сесия на Конференцията по Конвенцията за правата на хората с увреждания, извършена в Ню Йорк .

За това пътешестване бяха изхарчени 8980 лева от бюджета на общественото министерство в миг, когато в цялата страна майките на деца с увреждания стачкуват в палаткови лагери. Самолетният билет за шестдневната командировка е бил платен в последния миг, макар че за конференцията се е знаело още през март, и е коствал 8300 лева

Официално от общественото министерство обясниха тогава, че България е ръководител на форума и това налагало наличието на заместник-министъра. В изявлението си тя наблегнала над какво работи държавното управление.

„ В обществото остава нещо, за което аз не нося вина”, съобщи Росица Димитрова пред камерата на NOVA, откакто оставката ѝ беше призната.

„ Бях командирована в последния миг .

В същия интервал трябваше да бъда в Чили, където страната не заплаща една стотинка. Прекратиха ми ходенето там и ме командироваха в Ню Йорк. Министърът ме командирова, няма по какъв начин сама да се командировам или да дефинира какви билети ще употребявам, или какъв брой време ще остана”, съобщи Димитрова.

„ На майките желая да кажа единствено, че постоянно съм съпричастна, постоянно съм помагала” ,

добави тя.

Следете ни на всички места и когато и да е с мобилното приложение на Vesti.bg. Можете да го изтеглите от Гугъл Play и AppStore.

За още настоящи вести от Vesti.bg последвайте страницата ни в Instagram.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР