Вицепремиерът Валери Симеонов продължава акция Шум по морето. В своя

...
Вицепремиерът Валери Симеонов продължава акция Шум по морето. В своя
Коментари Харесай

Валери Симеонов премести акция "Шум" във Варна и региона

Вицепремиерът Валери Симеонов продължава акция " Шум " по морето. В своя Фейсбук профил той разгласи, че след инспекциите на заведения в Слънчев Бряг, София и Бургас за непозволени децибели в нощните часове, ревизия е направена и във Варна и района.
" Оказа се, че инспекциите в София и Бургас не са повлияли на локалните радетели на развлекателната промишленост. Бяха тествани заведенията от Алея Първа на Морската градина, където е концентриран нощният живот на града. Навсякъде беше спряно озвучаването като бяха формирани констативни протоколи и наставления на: Куба бар, Пунта Кана, Кубо, Макалали, както и бар Брик (срещу Фестивалния център) ", написа Валери Симеонов. " Беше тестван и комплекс „ Златни пясъци ", където не бяха установени съществени нарушавания като се изключи ресторант ВДелфин и още няколко заведения от открит вид. Два часа по-късно бяха още веднъж тествани заведенията от Алея Първа, където всички обекти бяха спрели озвучаването като се изключи Макалали. На клуба беше формиран акт и следва налагането на съществени наказания ", отбелязва още вицепремиерът.
" Проверките бяха осъществени със съдействието на органите на РЗИ Варна, икономическа полиция и ОДП Варна. В по-голямата част от случаите на инспекциите беше оказано цялостно подпомагане от шефовете и притежателите на заведенията. В случаи на нарушавания на гореспоменатите заведения, чакаме сигнали на телефона към политическия ми кабинет - 02 940 30 03. Както и за нарушавания от цялата страна ", приканва Симеонов.
" За следващ път бяха открити и непозволено издавани категоризации на заведения върху пясъчната линия на плажовете от Министерство на туризма, за които идната седмица ще бъде сезирана Прокуратурата ", приключва обявата си Валери Симеонов.
Междувременно министърът на туризма Николина Ангелкова отговори задочно на Валери Симеонов - също с пост във Фейсбук.
" Във връзка с изявления в обществените мрежи прецизирам, че Министерство на туризма не е издавало категоризации на независими заведения за хранене и развлечения на плажната линия във Варна. Според настоящото законодателство Министерството на туризма категоризира хотели с категория 3,4 и 5 звезди и прилежащите към тях заведения, както и независими заведения за хранене и развлечения с категория 4 и 5 звезди. Самостоятелни заведения за хранене и развлечения с категория 1,2 и 3 звезди се категоризират от общините ", написа още министър Ангелкова.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР