Вицепремиерът Валери Симеонов призова от ефира на Би Ти Ви

...
Вицепремиерът Валери Симеонов призова от ефира на Би Ти Ви
Коментари Харесай

Валери Симеонов: Айде малко повече оптимизъм и спокойствие. Стига истерии

Вицепремиерът Валери Симеонов прикани от ефира на Би Ти Ви репортерите да вършат обективно, а не прочувствено репортажите си, свързани с преваляванията и заплахите от преливане на язовири.

Айде малко повече оптимизъм и успокоение и стига нервности, разгласи той като преди този момент упрекна таман в нервност кореспондент на медиата. На мотив, че управляващите са успокоявали и преди няколко наводнения в предишното, когато починаха хора, Симеонов увери, че всичко е под надзор сега.

В коментар на думите на кмета на Кърджали Хасан Азис, който гостува преди него, че страната делегира на общините отговорнст за язовирите, само че не им дава бюджет за поддръжката, вицепремиерът атакува кмета съответно за язовир Кърджали. Обясни, че общината би трябвало да получава пари от заведенията за хранене на понтони в язовира и флотилиите от яхти там. На уточнението, че язовирът се стопанисва от НЕК (както преди този момент изясни Азис), Симеонов разгласи, че " един български кмет, въпреки и от различен етнос " демонстрира некомпетентност и неначетеност, тъй като НЕК стопанисвала единствено стените на въпросния язовир.

За продължаващите демонстрации в отбрана на Пирин Симеонов разгласи, че участниците в тях към този момент не знаят защо стачкуват и ги дефинира като тарикати, от които трябвало Пирин да се пази. Те от десетилетия създали законите такива, че те да са не нездравословни, а убийствени за туризма и стопанската система. Но Симеонов, за разлика от премиера Бойко Борисов, не счита, че би трябвало да се робува на псевдопротести. Зарече се да се бори до последно против " шепа хора, които ни вършат на маймуни ".

По адрес на раздорите измежду Патриотите, Симеонов уточни, че е по-важно какво ги сплотява и това били националните ползи. Обясни, че тези несъгласия няма да се отразят на ръководещата коалиция и всички би трябвало да спят умерено. Обеща, че ще се отдръпна от поста, в случай че от " Обединени патриоти " изискат това.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР