Вицепремиерът Валери Симеонов предложи държавата да има дял и в

...
Вицепремиерът Валери Симеонов предложи държавата да има дял и в
Коментари Харесай

Валери Симеонов предлага държавата да има дял и в телекомуникационните компании

Вицепремиерът Валери Симеонов предложи страната да има дял и в телекомуникационните компании в България. Той дефинира като вярно решението на премиера Бойко Борисов да изиска властта да се включи в договорката за ЧЕЗ, като закупи 34% от акциите. Според него сходно нещо би трябвало да се случи и с другите две електроразпределителното сдружение в страната, както и с други държавни предприятия, само че не и да се купуват 100% от тях, тъй като " това отивало към болшевизъм ", а и " страната не постоянно е най-хубавият собственик ".

Той добави, че в случай че от страна на чешкото сдружение ЧЕЗ има единодушие страната да се включи в договорката, то тогава тя наложително би трябвало да го направи, тъй като " това е като да имаш шестица от тотото и да не отидеш да си я вземеш ". Освен това ставало въпрос за доста малко пари, само че не посочи тъкмо какъв брой.

" Това е супер решение (заявката за присъединяване на страната в договорката за ЧЕЗ - бел. ред.) и поздравявам премиера за него. Държавата ще взе участие в контрола, а не в ръководството на сдружението. Редно е да опитаме да закупим на доста ниска цена акции и от другите електроразпределителни сдружения. Защо да не създадем това и от други предприятия като телекомуникационните компании като " Глобул " и " Мобилтел ". Това ще подсигурява сигурност в обществото ", съобщи Симеонов.

Той сподели още, че оставката на енергийния министър Теменужка Петкова няма да бъде призната, защото " тя няма никакво морално право да мърда от стола си " и трябвало да стои там, " до момента в който хората не схванат какъв брой предан министър е ".

" Живот и здраве следващата година Теменужка може да подаде оставка ", посочи вицепремиерът.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР