Вицепремиерът Валери Симеонов посочи, че допълнителните 100 млн. лв., които

...
Вицепремиерът Валери Симеонов посочи, че допълнителните 100 млн. лв., които
Коментари Харесай

Валери Симеонов срещу новите 100 млн. лв. за МВР

Вицепремиерът Валери Симеонов уточни, че спомагателните 100 млн. лева, които министър председателят Бойко Борисов утвърди за повишение на полицейските хонорари, не са съгласувани с Патриотите и той самият не поддържа отпущането им. Това сподели Симеонов в студиото на „ Тази сутрин” по бТВ.

Полицейските митинги той назова рекет и добави, че даването на тези пари е „ наливане на вода в каца без дъно”.

„ Изненада ме тази позиция на премиера. Скептичен съм, тъй като ми наподобява на наливане на вода в каца без дъно. Има почтени чиновници на Министерство на вътрешните работи, само че би трябвало да се създадат промени, с цел да бъдат дейно употребявани парите. Това е рекет да се стачкува в първия ден на европредседателството”, сподели той.

По думите му предстоят разисквания сред съдружните сътрудници във вторник.

По мотив митингите през вчерашния ден Симеонов сподели, че „ гледаме да си покажем магариите при всяка възможност”. Той добави, че не са били девет митинга, ами два и половина и не са били ориентирани към еврокомисарите, а към нашите вътрешни проблеми. "Не мисля, че беше в този момент момента - натоварихме повече полицията, всичко това са пари ", уточни той.

Вицепремиерът добави, че освен полицията има потребност от по-високи заплати, а цялата администрация в страната. „ Не се усещам извъртян, би трябвало да се опитаме да разберем какво му е ситуацията на премиера, служителите на реда заплашват да блокират улици”, добави той.

Симеонов съобщи ангажимент да дава отговор за спазването на закона, да няма нередности и да не се презастроява Пирин при построяването на втория въжен превоз.

„ Има една остра опозиция на Зелените, проведена още от 90-те години, с цел да ограничи зимния туризъм. В закона за горите има текст, който не разрешава построяването на спортни уреди, без да се промени предназначението на земята под влека. Това за далекопроводи не е необходимо”, съобщи вицепремиерът.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР