Вицепремиерът Валери Симеонов пое нов ресор. След акциите си срещу

...
Вицепремиерът Валери Симеонов пое нов ресор. След акциите си срещу
Коментари Харесай

Симеонов поема ресор Домашна ракия

Вицепремиерът Валери Симеонов пое нов сектор. След акциите си против шума в заведенията по морето и решаването на наболял проблем на граничния пункт " Калотина ", където той откри нова и съвременна социална тоалетна, в този момент Симеонов взима в свои ръце и въпроса с домашната ракия.
В Министерски съвет през днешния ден той разисква с представители на Национално съдружие „ Българска домашна ракия “ предложенията им за битка против противозаконните обекти за филтрация и сивия бранш , оповестиха от държавна осведомителна работа.
Срещата е по самодейност на националното съдружие.
През февруари 2016 година от сдружението заплашиха държавното управление с митинги поради подготвяните промени в Закона за данъчните акцизи и хранилища. Те упорстваха за отпадане на условията, съгласно които производителите на ракия би трябвало да работят в интервала от 1 юли до 31 декември, а размерът на съдовете за филтрация се понижава от 1000 на 500 литра.
Протестите доведоха до анулация на рестрикциите, само че преди този момент да се случи доста дестилерии затвориха порти.
През лятото на 2016 година бяха извършени митинги, на които членове на сдружението упорстваха за оставка на премиера Борисов.
От сдружението имат претенции за това стопаните, които отглеждат лозя или овощни градини, да получат правото да се записват като профилиран дребен обект за филтрация. По този метод производителите ще могат да продават легално домашна ракия със личен етикет.
Те се базират и на европейската инструкция за варене на ракия, с която се регламентира стопаните на лозя или овощни градини до 25 декара да имат правото да изваряват избрани количества.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР