Вицепремиерът Валери Симеонов подаде сигнал до Инспектората към Висшия съдебен

...
Вицепремиерът Валери Симеонов подаде сигнал до Инспектората към Висшия съдебен
Коментари Харесай

Валери Симеонов подаде сигнал срещу магистрата Панайот Генков

Вицепремиерът Валери Симеонов подаде сигнал до Инспектората към Висшия правосъден съвет против магистрата Панайот Генков, който е ръководител и изпълняващ функционалностите на административен началник на Административен съд Бургас.

Предмет на инспекцията следва да бъде честността на съдията и определяне дали е оказвал напън, както и директно или индиректно въздействие върху други магистрати – членове на сформира на Административния съд - Бургас, във връзка с изговаряне, обвързвано с анулация на предварителното осъществяване и анулация на актове на Търговско дружество на Национална организация за приходите - Бургас, за противозаконна активност в редица заведения и нощни заведения по българското Черноморие.

Искането също по този начин е да се откри дали са налице дейности, които накърняват престижа на правосъдната власт, както и дали с дейностите си, ръководителят на Административен съд - Бургас компрометира достойнството на съдията и специалността в обществото.

Според заместител министър-председателя е неприемливо членове на правосъдната власт да саботират дейностите на органи на изпълнителната власт против извършители на законите на Република България.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР