Вицепремиерът Валери Симеонов отхвърли обвиненията на БСП, че кабинетът е

...
Вицепремиерът Валери Симеонов отхвърли обвиненията на БСП, че кабинетът е
Коментари Харесай

Валери Симeонов към опозицията: Звяр ли съм?!

Вицепремиерът Валери Симеонов отхвърли обвиняванията на Българска социалистическа партия, че кабинетът е отговорен за демографския срив, тъй като ръководството е като "джунгла ".

"За 6 месеца виновното ръководство на ГЕРБ и Обединени патриоти свърши значително ", съобщи от парламентарната естрада Симеонов.

„ Това е един от най-тежките проблеми на модерна България. Не мога да приема някои упреци на представители на лявата част в залата, че надали не това се дължи на 6-месечното ръководство на съдружното държавно управление на ГЕРБ и Обединени патриоти. Това просто не е съществено. Няма по какъв начин процеси, които се развиват и образуват с десетилетия, да бъдат обусловени в ръководство от 6 месеца. Аз присъединявам това към изявленията с политическа устременост, на които не би трябвало да се обръща огромно внимание”, сподели още вицепремиерът.

Той разяснява изявлението на Георги Гьоков от Българска социалистическа партия, че отрицателните демографски индикатори мъчно могат да бъдат преодолени с ограничения, взети в „ джунглата на това управление”:

„ Това е неточна подготовка, тъй като следователно против вас в този момент стои един звяр, излязъл от джунглата. Мисля, че нямате такова мнение за мен”.

Вицепремиерът означи, че въпросът с решаването на демографската рецесия не е елементарен и обикновен и не може директно да се обвърже с приходите на популацията.

Той даде образец с Унгария, където статистиката демонстрира, че заплащането на еднократна сума от 32 000 евро на всяко трето дете, не е довело до покачване на раждаемостта. По думите му ограниченията в Русия през последните 10 години също не са довели до изключително важен резултат.

Той заключи, че наклонността за понижаване на популацията е присъща и за най-развитите страни. Според него по тази причина е мъчно да се направи обща работеща тактика за битка с демографската рецесия, по тази причина държавното управление ще разчита и на помощта на Народното събрание.

"Ако през 1980 година естественият приръст е бил 3-4%, то през 1989 година той е 1,1%, каквато наклонност има и за годините на прехода ", аргументира се Симеонов.

Председателят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ обаче съобщи, че у ръководещите липсва схващане на казуса и още веднъж изиска оставката на Симеонов.

Вицепремиерът обаче съобщи, че няма да му дава отговор и добави: "Въпросът с демографската рецесия е задоволително виновен, той би трябвало да бъде обсъждан, а не да бъде употребен политически ".
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР